undergraduate thesis
Tehnologija proizvodnje pjenušavih vina na OPG-u Kos

Karlo Kos (2016)
University of Zagreb
Faculty of Agriculture
Department of Ornamental Plants, Landscape Architecture and Garden Art
Metadata
TitleTehnologija proizvodnje pjenušavih vina na OPG-u Kos
AuthorKarlo Kos
Mentor(s)Ana Jeromel (thesis advisor)
Abstract
Cilj rada bio je opisati tehnologiju proizvodnje pjenušavog vina na OPG-u Kos primjenom klasične metode. U radu je objašnjen svaki korak u proizvodnji kroz opis berbe, prihvata grožđa, te proizvodnja baznog vina koja ima ključnu ulogu za kvalitetu proizvedenog pjenušca. Uz proizvodnju baznog vina opisana je i sekundarna fermentacija u boci, te degoržiranje kao završni postupak u procesu proizvodnje pjenušavog vina. Opisane su 3 svjetske poznate sorte koje se koriste za proizvodnju pjenušaca, te jedna autohtona kojoj se u nazad 10 godina sve više pridaje pažnje.
Committee MembersAna Jeromel (committee chairperson)
Bernard Kozina (committee member)
Marko Karoglan (committee member)
Ivana Puhelek (committee member)
GranterUniversity of Zagreb
Faculty of Agriculture
Lower level organizational unitsDepartment of Ornamental Plants, Landscape Architecture and Garden Art
PlaceZagreb
StateCroatia
Scientific field, discipline, subdisciplineBIOTECHNICAL SCIENCES
Agronomy
Viticulture and Enology
Study programme typeuniversity
Study levelundergraduate
Study programmeHorticulture
Academic title abbreviationuniv. bacc. ing. agr.
Genreundergraduate thesis
Language Croatian
Defense date2016-07-07
Parallel keywords (Croatian)pjenušava vina klasična metoda sekundarna fermentacija
Resource typetext
Access conditionAccess restricted to students and staff of home institution
Terms of usehttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:777313
CommitterValentina Bezek