@mastersthesis{ptfos:2837, author = {{Štimac, Alen}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog makovog ulja ozime sorte Oz}}, } @mastersthesis{ptfos:2835, author = {{Veselovac, Dora}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i ljuske suncokreta na proizvodnju jestivog ulja koštice šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:2783, author = {{Spajić, Laura}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog konopljinog ulja i otpornost istoimenih genotipova konoplje (Cannabis sativa L.) na neutralni i bazični solni stres}}, } @mastersthesis{ptfos:2781, author = {{Duvnjak, Ivana}}, title = {{Stabilizacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Istarska bjelica i Coratina}}, } @mastersthesis{ptfos:2777, author = {{Nikolić, Tihana}}, title = {{Reološke karakteristike sladoledne smjese s dodatkom kurkume i crnog papra}}, } @mastersthesis{ptfos:2775, author = {{Hodak, Gabriela}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Arbeqina, Picual i Royal iz Španjolske}}, } @mastersthesis{ptfos:2756, author = {{Baksa, Stella}}, title = {{Stavovi potrošača prema sladoledima dostupnima na tržištu Republike Hrvatske}}, } @mastersthesis{ptfos:2768, author = {{Tončić, Božica}}, title = {{Jestiva biljna ulja linoleinskog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:2746, author = {{Berki, Ivana}}, title = {{Optimiranje sastava i cijene brašna za proizvodnju keksa modeliranjem u programu LINDO}}, } @mastersthesis{ptfos:2750, author = {{Đukić, Katarina}}, title = {{Optimiranje sastava smjese brašna za pecivo mase 500 g primjenom linearnog programiranja u MS Excelu}}, } @mastersthesis{ptfos:2748, author = {{Puškadija, Izabela}}, title = {{Utjecaj dodatka pogače industrijske konoplje na fizikalno-kemijska svojstva sladoleda}}, } @mastersthesis{ptfos:2772, author = {{Pek, Valentina}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog bademovog ulja i stabilizacija s antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2735, author = {{Periša, Nikolina}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja kajsije i stabilizacija s antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2734, author = {{Tuba, Elena}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog lješnjakovog ulja sorte Trabizone}}, } @mastersthesis{ptfos:2727, author = {{Džinić, Ivana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje djevičanskog orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2737, author = {{Ripić, Andreja}}, title = {{Utjecaj frekvencije elektromotora, temperature glave preše i nastavka za izlaz pogače tijekom prešanja sjemenke lana na iskorištenje ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2684, author = {{Živković, Katarina}}, title = {{Vrste kvarenja biljna ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2645, author = {{Čančarević, Katarina}}, title = {{Optimiranje sastava smjese brašna za industrijsku proizvodnju peciva modeliranjem u programu LINGO}}, } @mastersthesis{ptfos:2589, author = {{Zećiri, Besar}}, title = {{Proizvodnja ulja iz sjemenki grožđa hladnim prešanjem i određivanje udjela resveratrola u pogači}}, } @mastersthesis{ptfos:2586, author = {{Petrić, Josip}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i parametara prešanja sjemenke konoplje sorte Santhica 70 na iskorištenje ulja i stabilizacija s antioksidansima i sinergistima}}, } @mastersthesis{ptfos:2473, author = {{Marinčić, Lara}}, title = {{Priprema uljarica za preradu u ulje}}, } @mastersthesis{ptfos:2477, author = {{Belec, Mateja}}, title = {{Priprema uljarica za skladištenje}}, } @mastersthesis{ptfos:2455, author = {{Slobođan, Matea}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom kaše jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:2475, author = {{Pavičić, Marta}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i ljuske suncokreta na proizvodnju jestivog repičinog ulja primjenom pužne preše}}, } @mastersthesis{ptfos:2472, author = {{Vidović, Matej}}, title = {{Tehnologija skladištenja uljarica}}, } @mastersthesis{ptfos:2467, author = {{Čogelja, Anita}}, title = {{Utjecaj klasične i ultrazvukom potpomognute maceracije na udio kanabidiola i kanabidiolne kiseline iz cvatova industrijske konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:2444, author = {{Salopek, Ema}}, title = {{Jestiva biljna ulja linolenskog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:2443, author = {{Posavac, Ivana}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja koštica nara}}, } @mastersthesis{ptfos:2430, author = {{Bračić, Ana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog ulja koštica šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:2387, author = {{Jelić, Lora}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost mješavine konopljinog i suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2384, author = {{Vidas, Klara}}, title = {{Određivanje homogenosti razdiobe tartufa u siru primjenom računalne analize slike}}, } @mastersthesis{ptfos:2380, author = {{Kušević, Tihomir}}, title = {{Proizvodnja ulja iz sjemenki paprike dvostupanjskom ekstrakcijom}}, } @mastersthesis{ptfos:2373, author = {{Leskovar, Maja}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog ulja pistacije}}, } @mastersthesis{ptfos:2350, author = {{Cikoja, Mihael}}, title = {{Sinteza biodizela iz otpadnih jestivih ulja i masti katalizirana lipazama iz bakterije Bulkholderia cepacia}}, } @mastersthesis{ptfos:2329, author = {{Bagarić, Eva}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja sjemenki crnog kima pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2298, author = {{Bikadi, Bernarda}}, title = {{Ispitivanje održivosti mikrobnih pripravaka na raznovrsnim prirodnim materijalima}}, } @mastersthesis{ptfos:2268, author = {{Kovačević, Sara}}, title = {{Oksidacijska stabilnost biljnih ulja i masti}}, } @mastersthesis{ptfos:2264, author = {{Rakitovac, Nikolina}}, title = {{Procesi modifikacije biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2269, author = {{Jurišak, Dominik}}, title = {{Tehnologija proizvodnje rafiniranog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:2297, author = {{Rakijašić, Viktorija}}, title = {{Utjecaj tipa pužne osovine i parametara prešanja sjemenke maka pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2300, author = {{Franjić, Monika}}, title = {{Utjecaj tipa pužne osovine i parametara prešanja sjemenke suncokreta sorte NK Neoma pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2295, author = {{Jureta, Dajana}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i procesnih parametara prešanja na iskorištenje bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2252, author = {{Vrebac, Anđela}}, title = {{Oksidacijska stabilnost macerata cvijeta nevena i mrkve}}, } @mastersthesis{ptfos:2254, author = {{Kelemen, Kristina}}, title = {{Rafinacija biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2247, author = {{Nikolić, Dora}}, title = {{Enzimska sinteza biodizela iz otpadnog ulja iz procesa rafinacije}}, } @mastersthesis{ptfos:2326, author = {{Hodak, Gabriela}}, title = {{Postupak proizvodnje ulja ekstrakcijom s organskim otapalima}}, } @mastersthesis{ptfos:2242, author = {{Smolković, Josip}}, title = {{Proces hidrogenacije biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2239, author = {{Dozan, Lorena}}, title = {{Sastav i primjena kokosovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2233, author = {{Ćosić, Iva}}, title = {{Važnost i kemijski sastav biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2203, author = {{Štimac, Alen}}, title = {{Tehnologija proizvodnje bademovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2191, author = {{Mijić, Ines}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:2190, author = {{Mandura, Diana}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja sjemenke lana na proizvodnju ulja i stabilizacija ulja antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2183, author = {{Šimošić, Ema}}, title = {{Primjena regresijskih i kemometrijskih metoda u modeliranju svojstava industrijski proizvedenih keksa}}, } @mastersthesis{ptfos:2155, author = {{Tomljenović, Stjepana}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:2075, author = {{Čop, Marija}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke crnog kima na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2074, author = {{Jurić, Andreas}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i procesnih parametara prešanja na iskorištenje ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:2130, author = {{Mutić, Jelena}}, title = {{Stabilizacija pileće masti sa antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2128, author = {{Tot, Nikolina}}, title = {{Stabilizacija hladno prešanog ulja kukuruzne klice}}, } @mastersthesis{ptfos:2129, author = {{Miličević, Nikolina}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke noćurka na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2043, author = {{Petrić, Josip}}, title = {{Jestiva biljna ulja oleinskog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:2040, author = {{Majstorović, Matea}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja crnog kima}}, } @mastersthesis{ptfos:2122, author = {{Furundžija, Stjepan}}, title = {{Stabilizacija ulja sikavice s prirodnim i sintetskim antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2064, author = {{Milos, Marija}}, title = {{Tehnologija proizvodnje djevičanskog konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2041, author = {{Vojnić, Snježana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog bučinog ulja iz vrste golica}}, } @mastersthesis{ptfos:2039, author = {{Periša, Nikolina}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog ulja koštice grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2037, author = {{Čulo, Mia}}, title = {{Tehnologija proizvodnje margarina}}, } @mastersthesis{ptfos:2030, author = {{Žilić, Ana}}, title = {{Negliceridni sastojci u biljnim uljima}}, } @mastersthesis{ptfos:2031, author = {{Jakovljević, Petar}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog sojinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2016, author = {{Balog, Željka}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja koštica marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:2005, author = {{Marić, Glorija}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja noćurka}}, } @mastersthesis{ptfos:2004, author = {{Kegalj, Barbara}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja ricinusa}}, } @mastersthesis{ptfos:2008, author = {{Cesar, Barbara}}, title = {{Tehnologija proizvodnje djevičanskog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1995, author = {{Čogelja, Anita}}, title = {{Tehnologija proizvodnje sirovog ulja sa pužnom i hidrauličnom prešom}}, } @mastersthesis{ptfos:2085, author = {{Juranić, Zorica}}, title = {{Uzgoj micelija gljive Pleurotus ostreatus na različitim ostatcima iz poljoprivrede i prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:2071, author = {{Dundović, Silvija}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost ulja noćurka}}, } @mastersthesis{ptfos:1982, author = {{Ivković, Tina}}, title = {{Utjecaj meda na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:1967, author = {{Smoljan, Alen}}, title = {{Proizvodnja nerafiniranog orahovog ulja}}, } @mastersthesis{vup:2536, author = {{Mrazek, Mateja}}, title = {{KAKVOĆA HLADNO PREŠANOG ULJA SIKAVICE}}, } @mastersthesis{ptfos:1949, author = {{Jelinić, Josip}}, title = {{Primjena novih tehnologija za ekstrakciju polifenola iz komine borovnice}}, } @mastersthesis{ptfos:1945, author = {{Šnjarić, Ela}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke sikavice na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{vup:2234, author = {{Kare, Monika}}, title = {{UTJECAJ PROCESA HOMOGENIZACIJE NA REOLOŠKA SVOJSTVA MAJONEZE}}, } @mastersthesis{vup:2284, author = {{Čepel, Silvija}}, title = {{UTJECAJ ANTIOKSIDANSA NA OKSIDACIJSKU STABILNOST MASTI JAZAVCA}}, } @mastersthesis{ptfos:1930, author = {{Pačarek, Valentina}}, title = {{Tehnološki proces proizvodnje rafiniranog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1899, author = {{Čorluka, Sarah}}, title = {{Utjecaj frekvencije regulatora okretaja elektromotora i antioksidansa na iskorištenje i održivost konopljinog ulja sorte Finola}}, } @mastersthesis{ptfos:1890, author = {{Pleško, Matea}}, title = {{Utjecaj nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše na iskorištenje konopljinog ulja sorte Finola}}, } @mastersthesis{ptfos:1878, author = {{Bagarić, Eva}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:1873, author = {{Franjić, Monika}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1858, author = {{Tokić, Mirna}}, title = {{Utjecaj antioksidansa i sinergista na održivost konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1857, author = {{Radanović, Tamara}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na održivost ulja smeđeg lana}}, } @mastersthesis{ptfos:1903, author = {{Subotić, Marina}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja sjemenki šafranike pužnom prešom na iskorištenje ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1876, author = {{Patljak, Mićo}}, title = {{Proces proizvodnje sojinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1828, author = {{Lipinčić, Josip}}, title = {{Proizvodnja lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1819, author = {{Mađerić, Diana}}, title = {{Proizvodnja maslinovog ulja diskontinuiranim postupkom}}, } @mastersthesis{vup:1992, author = {{Turk, Anamarija}}, title = {{POTROŠNJA RAZLIČITIH VRSTA ULJA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI}}, } @mastersthesis{vup:1994, author = {{Berović, Nina}}, title = {{PROIZVODNJA ULJA KONOPLJE SORTE FINOLA SA PUŽNOM PREŠOM}}, } @mastersthesis{vup:1996, author = {{Hohnjec, Željka}}, title = {{UTJECAJ ANTIOKSIDANSA I MIKROVALNOG ZAGRIJAVANJA NA ODRŽIVOST MJEŠAVINE SUNCOKRETOVOG I LANENOG ULJA}}, } @mastersthesis{vup:1998, author = {{Kelnerić, Lana}}, title = {{UTJECAJ MIKROVALNOG ZAGRIJAVANJA I ANTIOKSIDANSA NA ODRŽIVOST ULJA KONOPLJE SORTE FINOLA}}, } @mastersthesis{vup:2002, author = {{Pelko, Veronika}}, title = {{UTJECAJ MIKROVALNOG ZAGRIJAVANJA I ANTIOKSIDANSA NA OKSIDACIJSKU STABILNOST ULJA SIKAVICE}}, } @mastersthesis{ptfos:1808, author = {{Šabić, Irena}}, title = {{Mogućnosti iskorištenja otpada iz industrije ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1796, author = {{Pastor, Iva}}, title = {{Proces proizvodnje makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1776, author = {{Drempetić, Ana-Marija}}, title = {{Održivost hladno prešanog ulja koštice šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:1782, author = {{Trbljanić, Martina}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i ljuske suncokreta na proizvodnju ulja koštice marelice primjenom pužne preše}}, } @mastersthesis{ptfos:1714, author = {{Vrdoljak, Martina}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja, ljuske suncokreta i antioksidanasa na proizvodnju i oksidacijsku stabilnost ulja kikirikija}}, } @mastersthesis{ptfos:1622, author = {{Petrić, Sofija}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija lješnjakovog ulja s prirodnim i sintetskim antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:1611, author = {{Cindrić, Korana}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na stabilizaciju mješavine lješnjakovog ulja i ulja koštice grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1517, author = {{Kovačić, Marija}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na stabilizaciju mješavine lješnjakovog ulja i lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1503, author = {{Lukac, Mateja}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja gorušice}}, } @mastersthesis{ptfos:1490, author = {{Nikolić, Nives}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1488, author = {{Kolarić, Barbara}}, title = {{Prehrana oboljelih od Parkinsonove bolesti}}, } @mastersthesis{ptfos:1403, author = {{Vrban, Dino}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1496, author = {{Dundović, Silvija}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija suncokretovog ulja linolnog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:1469, author = {{Marko, Ana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1396, author = {{Galović, Maja}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja biljke Camelina sativa}}, } @mastersthesis{ptfos:1419, author = {{Miličević, Nikolina}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i dodatka ljuske suncokreta na iskorištenje ulja Camelina sativa L.}}, } @mastersthesis{ptfos:1413, author = {{Furundžija, Stjepan}}, title = {{Reološka svojstva rafiniranih, nerafiniranih i hladno prešanih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1414, author = {{Jurić, Andreas}}, title = {{Utjecaj kondicioniranja i ljuske suncokreta na proizvodnju hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:1409, author = {{Katić, Marija}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog sezamovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1377, author = {{Ibrišimović, Martina}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje, ekstrakta ružmarina, ekstrakta zelenog čaja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1376, author = {{Štefančić, Sara}}, title = {{Utjecaj prešanja i ekstrakta kadulje, ružmarina, zelenog čaja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1294, author = {{Lasić, Katarina}}, title = {{Planiranje jelovnika za oboljele od dijabetesa tipa 2}}, } @mastersthesis{ptfos:1289, author = {{Zlosa, Tihana}}, title = {{Proizvodnja ulja podlanka (Camelina sativa L.) hladnim prešanjem i utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i antioksidanasa na stabilizaciju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1225, author = {{Krnić, Mija}}, title = {{Otpad iz industrije ulja kao supstrat za proizvodnju lipaze u sintezi biodizela}}, } @mastersthesis{ptfos:1223, author = {{Banovac, Anamaria}}, title = {{Utjecaj dodatka prirodnih antioksidanasa različite koncentracije na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1218, author = {{Fabjanović, Marija}}, title = {{Edukacija o prehrani osoba s dijagnozom kronične boli}}, } @mastersthesis{ptfos:1222, author = {{Bašnec, Anja}}, title = {{Prehrana oboljelih od Alzheimerove bolesti}}, } @mastersthesis{ptfos:1347, author = {{Matić, Dajana}}, title = {{Proces rafinacije biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1304, author = {{Jurašinović, Marijana}}, title = {{Proizvodnja majoneze i reološka svojstva}}, } @mastersthesis{ptfos:1306, author = {{Kovačić, Azra}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na održivost maslinovog ulja sorte Istarska črnica}}, } @mastersthesis{ptfos:1206, author = {{Cikoš, Ana-Marija}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja i dodatka antioksidanasa na iskorištenje i stabilnost ulja koštice šljive}}, } @mastersthesis{ptfos:1319, author = {{Tomljanović, Marijana}}, title = {{Utjecaj pripreme sjemenke lana na iskorištenje hladno prešanog lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1307, author = {{Liška, Matea}}, title = {{Utjecaj ugljikohidrata, mliječne komponente i žumanjka jajeta na reološka svojstva majoneze s dodatkom pulpe maline}}, } @mastersthesis{ptfos:1197, author = {{Jager, Nina}}, title = {{Ispitivanje mikrobiološke ispravnosti proizvoda organski uzgojenih uljarica}}, } @mastersthesis{ptfos:1187, author = {{Longin, Lucija}}, title = {{Utjecaj parametara mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na održivost maslinovog ulja sorte Oblica}}, } @mastersthesis{ptfos:1177, author = {{Kalšan, Melita}}, title = {{Utjecaj frekvencije elektromotora, nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše na proizvodnju bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1173, author = {{Malenica, Josip}}, title = {{Utjecaj dodatka pogače lješnjaka na svojstva kukuruznih ekstrudata dobivenih superkritičnom \(CO_{2}\) ekstruzijom}}, } @mastersthesis{ptfos:1172, author = {{Banović, Marija}}, title = {{Utjecaj emulgatora poliglicerol poliricinoleata na svojstva krem namaza od kikirikija}}, } @mastersthesis{ptfos:1174, author = {{Tutić, Antonio}}, title = {{Utjecaj nastavka za izlaz pogače i temperature glave preše te dodatka antioksidanasa na iskorištenje i stabilnost ulja koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1184, author = {{Iljkić, Ružica}}, title = {{Oksidacijska stabilnost hladno prešanog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1163, author = {{Martinović, Andrijana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje hladno prešanog lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1151, author = {{Grgurić, Gabrijela}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1043, author = {{Bušić, Nives}}, title = {{Fizikalno-kemijska svojstva i sastav masnih kiselina slavonske šunke}}, } @mastersthesis{ptfos:1025, author = {{Foruglaš, Diana}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja oraha na iskorištenje ulja i reološka svojstva namaza od orahove pogače}}, } @mastersthesis{ptfos:1023, author = {{Gajšek, Maja}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja bučine koštice (golice) na iskorištenje bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1014, author = {{Jurić, Tena}}, title = {{Utjecaj prešanja koštica buče i dodatka antioksidanasa na iskorištenje i održivost hladno prešanog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1013, author = {{Devčić, Antonia}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog konopljinog ulja s dodatkom antioksidanasa i sinergista}}, } @mastersthesis{ptfos:1085, author = {{Cindrić, Korana}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1080, author = {{Galović, Maja}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1068, author = {{Maslarević, Nenad}}, title = {{Proizvodnja ulja iz koštica marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1055, author = {{Ibrišimović, Martina}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom pulpe marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1086, author = {{Bunjik, Ivona}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja na iskorištenje makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1064, author = {{Petrić, Sofija}}, title = {{Utjecaj homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe manga}}, } @mastersthesis{ptfos:1054, author = {{Posavec, Sara}}, title = {{Utjecaj homogenizacije na reološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom pulpe marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:1041, author = {{Jovičić, Daria}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara i sastojaka na reološka svojstva emulzije ulja i vode}}, } @mastersthesis{vup:183, author = {{Vukina, Tajana}}, title = {{UTJECAJ HOMOGENIZACIJE NA REOLOŠKA SVOJSTVA SALATNE MAJONEZE S DODATKOM PULPE KIVIJA}}, } @mastersthesis{vup:191, author = {{Pazman, Ante}}, title = {{UTJECAJ SASTOJAKA NA REOLOŠKA SVOJSTVA MAJONEZE}}, } @mastersthesis{ptfos:1102, author = {{Piskać, Mateja}}, title = {{Proizvodnja konopljinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:997, author = {{Džakić, Mirela}}, title = {{Utjecaj lecitina na svojstva namaza od kikirikija}}, } @mastersthesis{vup:125, author = {{Stipešević, Nikola}}, title = {{PROIZVODNJA I STABILIZACIJA HLADNO PREŠANOG SUNCOKRETOVOG ULJA}}, } @mastersthesis{ptfos:984, author = {{Kurečić, Ines}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja i dodatka antioksidanasa na održivost ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:979, author = {{Karzalko, Sabina}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja i skladištenja na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:969, author = {{Lijić, Andrea}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa i sinergista na oksidacijsku stabilnost ulja pistacije}}, } @mastersthesis{ptfos:855, author = {{Šilipetar, Marijana}}, title = {{Djelovanje žumanjka jajeta patke i proteina mlijeka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:867, author = {{Kovačić, Marija}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:927, author = {{Mađarević Pavetić, Tanja}}, title = {{Utjecaj uvjeta prerade koštice buče na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:844, author = {{Bilić, Lucija}}, title = {{Održivost proizvedenog hladno prešanog ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:847, author = {{Stanković, Jelena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:852, author = {{Konjević, Sanja}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog i nerafiniranog repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:685, author = {{Zlosa, Tihana}}, title = {{Reološke karakteristike majoneze s pulpom manga proizvedene rotor-stator sustavom homogenizacije}}, } @mastersthesis{ptfos:671, author = {{Kalšan, Melita}}, title = {{Proizvodnja bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:673, author = {{Majstorović, Tamara}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe manga}}, } @mastersthesis{ptfos:344, author = {{Mitrović, Marijana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:937, author = {{Palameta, Anđelka}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost palmine masti}}, } @mastersthesis{ptfos:340, author = {{Dominković, Irena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost ulja pistacije}}, } @mastersthesis{ptfos:157, author = {{Marjanović, Mirjana}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa i sinergista na održivost hladno prešanog ulja šafranike}}, } @mastersthesis{ptfos:155, author = {{Tolić, Danijela}}, title = {{Utjecaj lokacije maslinika i dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost ulja maslina sorte Oblica}}, } @mastersthesis{ptfos:173, author = {{Bošnjak, Andreja}}, title = {{Optimizacija procesa dobivanja orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1012, author = {{Ljiljanić, Tea}}, title = {{Utjecaj antiokisidanasa i sinergista na oksidacijsku stabilnost proizvedenog hladno prešanog lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:166, author = {{Baotić, Monika}}, title = {{Proizvodnja i održivost hladno prešanog lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:161, author = {{Karimović, Marina}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidanasa na održivost makovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:171, author = {{Žuljević, Romana}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara hladnog prešanja sjemenki maka na iskorištenje i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:167, author = {{Matić, Mateja}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa i mikrovalnog zagrijavanja na održivost ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:162, author = {{Rot, Tomislav}}, title = {{Optimizacija procesa proizvodnje lješnjakovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:149, author = {{Panzalović, Valentina}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze sa žumanjkom jajeta kokoši i prepelice}}, } @mastersthesis{ptfos:144, author = {{Škof, Barbara}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:143, author = {{Balentović, Martina}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja, antioksidanasa i skladištenja na oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:816, author = {{Lijić, Martina}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja chie (Salvia hispanica L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:142, author = {{Kostelac, Ivana}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja iz koštice marelice}}, } @mastersthesis{ptfos:7, author = {{Devčić, Antonia}}, title = {{Utjecaj homogenizacije na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:8, author = {{Foruglaš, Diana}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:11, author = {{Pastuović, Josipa}}, title = {{Proizvodnja repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:13, author = {{Zobundžija, Dora}}, title = {{Biljna ulja linolnog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:14, author = {{Stuparić, Ana}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:136, author = {{Cik, Martina}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog orahovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:25, author = {{Živanović, Dalibor}}, title = {{Utjecaj parametara homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe dinje}}, } @mastersthesis{ptfos:122, author = {{Panak, Jelena}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog lanenog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:103, author = {{Marković, Tanja}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s kašom banane}}, } @mastersthesis{ptfos:102, author = {{Prce, Vjeran}}, title = {{Sadržaj antocijana, polifenola, flavonoida i antioksidativna aktivnost u crnim vinima slovačkih vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:98, author = {{Bigić, Tamara}}, title = {{Utjecaj dodataka mješavine antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost repičinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:99, author = {{Gnjatović, Luka}}, title = {{Utjecaj dodatka mješavine antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:819, author = {{Mikec, Darko}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom kaše bundeve}}, } @mastersthesis{ptfos:91, author = {{Pavlović, Dajana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidansa na promjenu održivosti biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:76, author = {{Havaši, Filip}}, title = {{Proizvodnja biodizela iz biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:404, author = {{Blažević, Petar}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na kakvoću soka aronije kod koncentriranja reverznom osmozom}}, } @mastersthesis{ptfos:80, author = {{Drljepan, Andrea}}, title = {{Postupci prerade maslina u ulje}}, } @mastersthesis{ptfos:690, author = {{Dominković, Olivera}}, title = {{Utjecaj antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost suncokretovog i maslinovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:692, author = {{Besten, Valentina}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara prešanja na iskorištenje i kvalitetu hladno prešanog suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:695, author = {{Đurkan, Sanja}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ulja koštica grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:188, author = {{Vukičević, Andrea}}, title = {{Sirovine za proizvodnju biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:193, author = {{Lijić, Andrea}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom pulpe dinje}}, } @mastersthesis{ptfos:720, author = {{Odak, Ivana}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ulja konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:719, author = {{Vučić, Ružica}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost ulja konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:721, author = {{Palac, Borka}}, title = {{Utjecaj antoksidansa na oksidacijsku stabilnost rižinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:696, author = {{Tomić, Ivana}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije reverznom osmozom}}, } @mastersthesis{ptfos:722, author = {{Smiljanić, Jelena}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:723, author = {{Šutalo, Helena}}, title = {{Utjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s dodatkom kaše jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:699, author = {{Pavasović, Željana}}, title = {{Promjena redoks potencijala vina sorte Graševina tijekom odležavanja u cisterni, drvenoj bačvi i boci}}, } @mastersthesis{ptfos:728, author = {{Nosić, Tonka}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološke karakteristike namaza od suncokreta}}, } @mastersthesis{ptfos:703, author = {{Tomičić, Tea}}, title = {{Utjecaj skladištenja nakon membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:197, author = {{Bilić, Lucija}}, title = {{Negliceridni sastojci biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:709, author = {{Albert, Adela}}, title = {{Utjecaj procesa homogenizacije na reološke karakteristike salatne majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:361, author = {{Vadas, Josipa}}, title = {{Djelovanje različitih antioksidansa na oksidacijsku stabilnost smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:820, author = {{Drčec (udana Kralj), Marika}}, title = {{Utjecaj različitih sastojaka na reološka svojstva namaza od bučinih koštica}}, } @mastersthesis{ptfos:718, author = {{Tomić, Aleksandra}}, title = {{Promjena oksidacijske stabilnosti biljnih ulja tijekom mikrovalnog zagrijavanja}}, } @mastersthesis{ptfos:713, author = {{Mladenović, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka ekstrakta ružmarina i maslinovog lista na oksidacijsku stabilnost mješavine sezamovog i suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:688, author = {{Sović, Vedrana}}, title = {{Utjecaj membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:285, author = {{Kostelac, Ivana}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara na reološka svojstva salatne majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:286, author = {{Lijić, Martina}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva salatne majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:284, author = {{Mitrović, Marijana}}, title = {{Biljna ulja oleinskog tipa}}, } @mastersthesis{ptfos:259, author = {{Škof, Barbara}}, title = {{Deguminacija sirovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:744, author = {{Drobac, Sanja}}, title = {{Utjecaj parametara mikrovalnog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:445, author = {{Grgurovac, Zrinka}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na promjenu oksidacijske stabilnosti smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:757, author = {{Sršan, Mirjana}}, title = {{Utjecaj skladištenja na termofizikalna svojstva paste od maline sa dodatkom šećera, modificiranih škrobova i hidrokoloida}}, } @mastersthesis{ptfos:759, author = {{Zagorščak, Mateja}}, title = {{Utjecaj sorte i vinogorja na sadržaj antocijana i polifenola u crnim vinima}}, } @mastersthesis{ptfos:769, author = {{Labrović, Ivana}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zagrijavanja na održivost biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:946, author = {{Gnjatović, Luka}}, title = {{Proizvodnja sirovih biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:280, author = {{Bigić, Tamara}}, title = {{Rafinacija sirovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:775, author = {{Prpić, Iva}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološka svojstva namaza od lješnjaka}}, } @mastersthesis{ptfos:788, author = {{Drčec, Marika}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog i konvekcijskog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:483, author = {{Gložinić, Ivana}}, title = {{Oksidacijska stabilnost smjese biljnih ulja praćena Oven testom}}, } @mastersthesis{ptfos:827, author = {{Toth, Zvonimir}}, title = {{Promjena mikrobne populacije tijekom proizvodnje suncokretove pogače}}, } @mastersthesis{ptfos:954, author = {{Sikra, Suzana}}, title = {{Utjecaj vrste ulja, ugljikohidrata i žumanjaka na reološka svojstva majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:798, author = {{Klenkar, Jelena}}, title = {{Utjecaj skladištenja na aromu pasta maline sa dodatkom modificiranih škrobova}}, } @mastersthesis{ptfos:491, author = {{Vuković, Danijela}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na održivost smjese biljnih ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:800, author = {{Juričak, Vlatka}}, title = {{Utjecaj odležavanja na aromu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:829, author = {{Šupuković, Dijana}}, title = {{Utjecaj udjela sastojaka na reološka svojstva i prihvatljivost namaza od lješnjaka}}, } @mastersthesis{ptfos:395, author = {{Miljević, Duška}}, title = {{Proizvodnja maslinovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:399, author = {{Stuparić, Maria}}, title = {{Proizvodnja suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:504, author = {{Kalić, Sandra}}, title = {{Razvoj paste za pranje ruku s dodatkom infuzorijske zemlje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:830, author = {{Horvat (udano Pašić), Melita}}, title = {{Oksidacijska stabilnost biljnih ulja s dodatkom tert-butilhidrokinona i prirodnih antioksidansa}}, } @mastersthesis{ptfos:507, author = {{Lučić, Slađana-Marija}}, title = {{Utjecaj modifikacije smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida na udio rezistentnog škroba i stabilnost škroba pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:831, author = {{Volmut, Katica}}, title = {{Oksidacijska stabilnost biljnih ulja s dodatkom propil galata i ekstrakta ružmarina}}, } @mastersthesis{ptfos:470, author = {{Drčec, Marika}}, title = {{Hidrogenacija ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:466, author = {{Prpić, Iva}}, title = {{Dekoloracija sirovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:467, author = {{Vinko, Ljiljana}}, title = {{Neutralizacija sirovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:591, author = {{Vrdoljak, Ivana}}, title = {{Utjecaj membranske filtracije na aromu i kemijski sastav vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:594, author = {{Vranić, Ivana}}, title = {{Reološka i senzorska svojstva kisele sirutke s dodatcima}}, } @mastersthesis{ptfos:619, author = {{Rusman, Štefica}}, title = {{Utjecaj vrste deguminacije na reološka svojstva sirovog suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:622, author = {{Hrastić, Romina}}, title = {{Reološko ponašanje emulzije ulje/voda izrađene različitim žumanjkom jajeta i dodacima}}, } @mastersthesis{ptfos:2800, author = {{Baković, Ivanka}}, title = {{Praćenje stupnja sinereze tijekom čuvanja fermentiranih mliječnih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:2802, author = {{Pastor, Rahela}}, title = {{Utjecaj uljne faze i dodataka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost umaka}}, } @mastersthesis{ptfos:625, author = {{Dvoržak, Doroteja}}, title = {{Utjecaj sastava uljne faze, žumanjka jajeta guske i proteina mlijeka na reološka svojstva i oksidacijsku stabilnost majoneze}}, } @mastersthesis{ptfos:628, author = {{Švenda, Marijeta}}, title = {{Utjecaj žumanjka jajeta i dodataka na reološko ponašanje emulzije ulje/voda}}, }