@mastersthesis{ptfos:2825, author = {{Šplajt, Ivana}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija piva s dodatkom suhog cvijeta industrijske konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:2806, author = {{Dozan, Lorena}}, title = {{Fizikalno-kemijska svojstva medovine proizvedene tradicionalnim načinom proizvodnje}}, } @mastersthesis{ptfos:2780, author = {{Jakić, Iva}}, title = {{Detekcija kemikalija povezanih sa mikroplastikom u pivima pakiranim u aluminijske limenke}}, } @mastersthesis{ptfos:2738, author = {{Horvat, Tina}}, title = {{Detekcija bisfenola A tijekom skladištenja piva pakiranih u PET boce}}, } @mastersthesis{ptfos:2732, author = {{Solić, Monika}}, title = {{Ocjena kakvoće jarih pivarskih sorti ječma Poljoprivrednog Instituta Osijek}}, } @mastersthesis{ptfos:2733, author = {{Kolaković, Ana}}, title = {{Ocjena sladarske kakvoće ozimih pivarskih sorti ječma Poljoprivrednog Instituta Osijek}}, } @mastersthesis{ptfos:2718, author = {{Antunović, Petra}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija piva s dodatkom ekstrakta industrijske konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:2715, author = {{Petrović, Matija}}, title = {{Utjecaj pulsirajućeg električnog polja na senzorsku stabilnost piva}}, } @mastersthesis{ptfos:2705, author = {{Barišić, Ana}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija pića na bazi sladovine s dodatkom soka ananasa}}, } @mastersthesis{ptfos:2691, author = {{Banjac, Sara}}, title = {{Detekcija mikroplastike pomoću FT-IR tehnologije u pivima pakiranim u aluminijske limenke}}, } @mastersthesis{ptfos:2644, author = {{Šibalić, Magdalena}}, title = {{Primjena infracrvene spektroskopije s Fourierovom transformacijom u detekciji mikroplastike u pivu}}, } @mastersthesis{ptfos:2621, author = {{Daničić, Martina}}, title = {{Utjecaj teksture endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina}}, } @mastersthesis{ptfos:2452, author = {{Čulo, Mia}}, title = {{Formiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2453, author = {{Benc, Danijela}}, title = {{Kontaminacija slada ftalatima}}, } @mastersthesis{ptfos:2481, author = {{Marić, Glorija}}, title = {{Policiklički aromatski ugljikovodici u kukuruzu kokičaru i kokicama}}, } @mastersthesis{ptfos:2454, author = {{Rozman, Leon}}, title = {{Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca}}, } @mastersthesis{ptfos:2424, author = {{Vuzem, Marina}}, title = {{Proizvodnja i karakteristike lager piva proizvedenog kveik kvascem}}, } @mastersthesis{ptfos:2407, author = {{Horvatić, Karlo}}, title = {{Utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina}}, } @mastersthesis{ptfos:2388, author = {{Nišević, Jelena}}, title = {{Proizvodnja pića na bazi sladovine sa dodatkom soka od aronije}}, } @mastersthesis{ptfos:2298, author = {{Bikadi, Bernarda}}, title = {{Ispitivanje održivosti mikrobnih pripravaka na raznovrsnim prirodnim materijalima}}, } @mastersthesis{ptfos:2270, author = {{Popović, Ivana}}, title = {{Primjena pšenice u pivarstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:2277, author = {{Stojanović, Gorana}}, title = {{Proizvodnja reuterina pomoću Lactobacillus reuteri}}, } @mastersthesis{ptfos:2259, author = {{Spajić, Laura}}, title = {{Ispitivanje prirode staklavosti domaćih sorti pšenica}}, } @mastersthesis{ptfos:2224, author = {{Kovačić, Azra}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara na razgradnju ß-glukana tijekom slađenja golozrnog ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2158, author = {{Brčić, Tomislav}}, title = {{Osvrt na popularnost zanatskoga piva}}, } @mastersthesis{ptfos:2118, author = {{Pastuović, Josipa}}, title = {{Određivanje udjela ukupnih polifenola i flavonoida te antioksidacijske aktivnosti komercijalno dostupnih piva hrvatskih industrijskih i zanatskih pivovara}}, } @mastersthesis{ptfos:2066, author = {{Karalić, Ivan}}, title = {{Specifičnosti zanatskih piva u odnosu na industrijska piva}}, } @mastersthesis{ptfos:2010, author = {{Barišić, Ana}}, title = {{Primjena neslađenih sirovina u proizvodnji piva}}, } @mastersthesis{ptfos:2085, author = {{Juranić, Zorica}}, title = {{Uzgoj micelija gljive Pleurotus ostreatus na različitim ostatcima iz poljoprivrede i prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:2073, author = {{Marić, Tanja}}, title = {{Prijenos deoksinivalenola i njegovih derivata iz ječma u slad tijekom procesa slađenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1953, author = {{Kotris, Maja}}, title = {{Optimiranje postupka namakanja i klijanja golozrnog ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:1844, author = {{Rašić, Anđela}}, title = {{Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1787, author = {{Špehar, Karla}}, title = {{Utjecaj dodatka ekstrakta ljekovite gljive Trametes versicolor u sladovinu na pokazatelje kakvoće piva}}, } @mastersthesis{ptfos:1763, author = {{Havlik, Igor}}, title = {{Ocjena pivarske kakvoće sorte ječma Pivarac iz žetve 2017.}}, } @mastersthesis{ptfos:1726, author = {{Vulin, Zdravko}}, title = {{Određivanje boje i stabilnosti pjene lager piva računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:1491, author = {{Maslarević, Nenad}}, title = {{Optimizacija metode za određivanje reaktivnih vrsta kisika (ROS) u pivu}}, } @mastersthesis{ptfos:1391, author = {{Buljeta, Ivana}}, title = {{Utjecaj karakteristika namjenskih sortnih grupa ječma na stupanj razgradnje ß-glukana tijekom slađenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1360, author = {{Tajz, Lidija}}, title = {{Mikotoksini u nusproizvodima nastalim tijekom proizvodnje slada i piva}}, } @mastersthesis{ptfos:1219, author = {{Magdić, Marko}}, title = {{Citolitička razgradnja zrna tijekom slađenja različitih sortnih skupina ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:1208, author = {{Tomas, Ivan}}, title = {{Ispitivanje kakvoće zrna kukuruza uzgojenog uz dodatak korisnih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{ptfos:1158, author = {{Novaković, Jovana}}, title = {{Utjecaj vrste koagulanta na kemijska, senzorska i teksturalna svojstva dimljenog kuhanog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1155, author = {{Kojić, Nataša}}, title = {{Kiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina}}, } @mastersthesis{ptfos:1044, author = {{Vukomanović, Katarina}}, title = {{Usporedba dviju metoda za određivanje ukupnih polifenola u pivu}}, } @mastersthesis{ptfos:1020, author = {{Lenart, Leon}}, title = {{Ispitivanje pivarske kakvoće višenamjenskih sorti ječma Poljoprivrednog instituta Osijek}}, } @mastersthesis{ptfos:1017, author = {{Lacković, Ines}}, title = {{Mogućnost iskorištenja sirutke u proizvodnji grčkog tipa albuminskog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:1015, author = {{Pejić, Sonja}}, title = {{Pojavnost mikotoksina u komercijalnim pivima hrvatskih industrijskih i craft pivovara}}, } @mastersthesis{ptfos:1107, author = {{Petrovicky, Barbara}}, title = {{Primjena starter kultura u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:990, author = {{Djurdjević, Ivana}}, title = {{Ispitivanje kakvoće zrna soje uzgojene uz dodatak korisnih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{ptfos:989, author = {{Prolić, Antonela}}, title = {{Ispitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji bijelog sira}}, } @mastersthesis{ptfos:859, author = {{Šimunović, Ivan}}, title = {{Ispitivanje kinetike kiselinske hidrolize otpadnog pivskog kvasca}}, } @mastersthesis{ptfos:346, author = {{Bošnjaković, Goran}}, title = {{Obrada otpadne vode iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{ptfos:606, author = {{Šabić, Irena}}, title = {{Proizvodnja visokofruktoznog sirupa}}, } @mastersthesis{ptfos:343, author = {{Ižaković, Maja}}, title = {{Obrada otpada organskog podrijetla iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{ptfos:341, author = {{Radić, Mato}}, title = {{Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2013.}}, } @mastersthesis{ptfos:132, author = {{Agatić, Franc}}, title = {{Utjecaj infekcije pšenice s plijesni Fusarium culmorum na odabrane pokazatelje kakvoće pšeničnog slada}}, } @mastersthesis{ptfos:128, author = {{Martinov, Davor}}, title = {{Utjecaj postupka slađenja pšenice na veličinu i strukturu gubitaka suhe tvari slada}}, } @mastersthesis{ptfos:326, author = {{Stepanović, Marko}}, title = {{Utjecaj temperature skladištenja na raspodjelu zearalenona u frakcijama slada}}, } @mastersthesis{ptfos:118, author = {{Vacek, Kristina}}, title = {{Utjecaj postupka slađenja na kakvoću sladova golozrnog ječma sorti Poljoprivrednog instituta Osijek}}, } @mastersthesis{ptfos:121, author = {{Šprem, Antonela}}, title = {{Ispitivanje mikrobiološke čistoće dijelova ambalaže nekih konzumnih pića}}, } @mastersthesis{ptfos:106, author = {{Anđelić, Zoran}}, title = {{Određivanje udjela ß-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2012.}}, } @mastersthesis{ptfos:93, author = {{Dujković, Bojan}}, title = {{Ispitivanje aktivnosti alfa-amilaze u domaćim pivarskim sortama ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:323, author = {{Juras, Linda}}, title = {{Inhibicija Listeria monocytogenes probiotičkim bakterijama Bifidobacterium longum tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:196, author = {{Lenart, Leon}}, title = {{Mikrobiološki kontaminanti u proizvodnji slada i piva}}, } @mastersthesis{ptfos:704, author = {{Kramarić, Matija}}, title = {{Utjecaj stupnja kontaminacije pšenice plijesnima roda Fusarium na pojavu "divljeg piva"}}, } @mastersthesis{ptfos:701, author = {{Turi, Jelena}}, title = {{Utvrđivanje parametara proizvodnje i kakvoće autohtonog sira "Prga" iz Prekodravlja}}, } @mastersthesis{ptfos:708, author = {{Marković, Branko}}, title = {{Ispitivanje pivarske kakvoće sorti ječma Vanessa i Tiffany}}, } @mastersthesis{ptfos:356, author = {{Dudaš, Karlo}}, title = {{Ispitivanje uspješnosti proteolitičke razgradnje pšenice pri restriktivnom postupku slađenja}}, } @mastersthesis{ptfos:717, author = {{Ivanović, Luka}}, title = {{Utjecaj stupnja kontaminacije ječma s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola i zearalenona u sladu}}, } @mastersthesis{ptfos:822, author = {{Gagula, Goran}}, title = {{Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskoga ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:715, author = {{Markovac, Krunoslav}}, title = {{Utjecaj temperature i vlažnosti tijekom klijanja na citolitičku razgradnju zrna pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:375, author = {{Vidmar, Jelena}}, title = {{Proizvodnja novih tipova sireva na obiteljskom gospodarstvu Vidmar u Hrvatskoj Dubici}}, } @mastersthesis{ptfos:380, author = {{Čuljak, Marijana}}, title = {{Ispitivanje fermentacije kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka probiotičkom bakterijom Lactobacillus casei Lc-01}}, } @mastersthesis{ptfos:944, author = {{Bošnjaković, Matej}}, title = {{Istraživanje utjecaja kontrolirane fermentacije na kvalitetu ekoloških kupinovih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:750, author = {{Popović, Tamara}}, title = {{Određivanje ß-glukana u domaćim sortama ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:448, author = {{Blekić, Domagoj}}, title = {{Optimiranje postupaka slađenja pšenice za proizvodnju dijastatskih sladova}}, } @mastersthesis{ptfos:451, author = {{Rušnov, Krešimir}}, title = {{Razvoj enzimske aktivnosti zrna tijekom klijanja pšenice u kontroliranim uvjetima}}, } @mastersthesis{ptfos:770, author = {{Horvat, Martina}}, title = {{Utjecaj stupnja kontaminacije pšeničnog slada s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola tijekom proizvodnje piva}}, } @mastersthesis{ptfos:773, author = {{Jalšić, Valentina}}, title = {{Optimiranje sastava probiotičkih mliječnih deserata s kesten pireom}}, } @mastersthesis{ptfos:774, author = {{Kvesić, Ivana}}, title = {{Utvrđivanje proizvodnih parametara autohtonih mliječnih proizvoda obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva}}, } @mastersthesis{ptfos:781, author = {{Tadić, Ivana}}, title = {{Izrada novih tipova namaza na osnovi svježeg sira i vrhnja}}, } @mastersthesis{ptfos:780, author = {{Tomas, Ana}}, title = {{Karakterizacija proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:784, author = {{Biškup, Nikola}}, title = {{Razvoj novih proizvoda sa sirnim namazom}}, } @mastersthesis{ptfos:789, author = {{Topić, Ivanka}}, title = {{Utjecaj stupnja zagađenosti pšenice plijesnima Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola (DON-a) u sladu}}, } @mastersthesis{ptfos:460, author = {{Škrbić, Emil}}, title = {{Utjecaj vremena skladištenja na učinkovitost aktivacije otpadnog pivskog kvasca}}, } @mastersthesis{ptfos:493, author = {{Meteš, Ivan}}, title = {{Modulacija uvjeta ultrazvučne homogenizacije u razaranju micelija Aspergillus flavusa}}, } @mastersthesis{ptfos:505, author = {{Presečan, Senka}}, title = {{Prebiotički učinak meda i antagonizam probiotičke bakterije Lactobacillus casei prema Listeria monocytogenes tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:793, author = {{Dropulja, Ivana}}, title = {{Oksidacija fenolnih spojeva katalizirana vlastito proizvedenom lakazom iz Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:508, author = {{Gagula, Goran}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:779, author = {{Sudar, Martina}}, title = {{Matematičko modeliranje procesa rasta Trametes versicolor na različitim šećerima}}, } @mastersthesis{ptfos:511, author = {{Čondor, Andreja}}, title = {{Korelacija aktivnosti glutation-S-transferaze plijesni Aspergillus flavus s opsegom sinteze aflatoksina}}, } @mastersthesis{ptfos:512, author = {{Grozaj, Krunoslav}}, title = {{Ispitivanje sladarske kakvoće sorte pšenice Adriana}}, } @mastersthesis{ptfos:521, author = {{Zlatar, Dragana}}, title = {{Korelacija aktivnosti katalaze i sinteze aflatoksina Aspergillus flavusa}}, }