TY - THES ID - ptfos:2825 TI - Proizvodnja i karakterizacija piva s dodatkom suhog cvijeta industrijske konoplje AU - Šplajt, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2806 TI - Fizikalno-kemijska svojstva medovine proizvedene tradicionalnim načinom proizvodnje AU - Dozan, Lorena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2780 TI - Detekcija kemikalija povezanih sa mikroplastikom u pivima pakiranim u aluminijske limenke AU - Jakić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2738 TI - Detekcija bisfenola A tijekom skladištenja piva pakiranih u PET boce AU - Horvat, Tina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2732 TI - Ocjena kakvoće jarih pivarskih sorti ječma Poljoprivrednog Instituta Osijek AU - Solić, Monika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2733 TI - Ocjena sladarske kakvoće ozimih pivarskih sorti ječma Poljoprivrednog Instituta Osijek AU - Kolaković, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2718 TI - Proizvodnja i karakterizacija piva s dodatkom ekstrakta industrijske konoplje AU - Antunović, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2715 TI - Utjecaj pulsirajućeg električnog polja na senzorsku stabilnost piva AU - Petrović, Matija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2705 TI - Proizvodnja i karakterizacija pića na bazi sladovine s dodatkom soka ananasa AU - Barišić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2691 TI - Detekcija mikroplastike pomoću FT-IR tehnologije u pivima pakiranim u aluminijske limenke AU - Banjac, Sara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2644 TI - Primjena infracrvene spektroskopije s Fourierovom transformacijom u detekciji mikroplastike u pivu AU - Šibalić, Magdalena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2621 TI - Utjecaj teksture endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina AU - Daničić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2452 TI - Formiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja AU - Čulo, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2453 TI - Kontaminacija slada ftalatima AU - Benc, Danijela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2481 TI - Policiklički aromatski ugljikovodici u kukuruzu kokičaru i kokicama AU - Marić, Glorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2454 TI - Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca AU - Rozman, Leon DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2424 TI - Proizvodnja i karakteristike lager piva proizvedenog kveik kvascem AU - Vuzem, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2407 TI - Utjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina AU - Horvatić, Karlo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2388 TI - Proizvodnja pića na bazi sladovine sa dodatkom soka od aronije AU - Nišević, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2298 TI - Ispitivanje održivosti mikrobnih pripravaka na raznovrsnim prirodnim materijalima AU - Bikadi, Bernarda DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2270 TI - Primjena pšenice u pivarstvu AU - Popović, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2277 TI - Proizvodnja reuterina pomoću Lactobacillus reuteri AU - Stojanović, Gorana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2259 TI - Ispitivanje prirode staklavosti domaćih sorti pšenica AU - Spajić, Laura DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2224 TI - Utjecaj promjene procesnih parametara na razgradnju ß-glukana tijekom slađenja golozrnog ječma AU - Kovačić, Azra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2158 TI - Osvrt na popularnost zanatskoga piva AU - Brčić, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2118 TI - Određivanje udjela ukupnih polifenola i flavonoida te antioksidacijske aktivnosti komercijalno dostupnih piva hrvatskih industrijskih i zanatskih pivovara AU - Pastuović, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2066 TI - Specifičnosti zanatskih piva u odnosu na industrijska piva AU - Karalić, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2010 TI - Primjena neslađenih sirovina u proizvodnji piva AU - Barišić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2085 TI - Uzgoj micelija gljive Pleurotus ostreatus na različitim ostatcima iz poljoprivrede i prehrambene industrije AU - Juranić, Zorica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2073 TI - Prijenos deoksinivalenola i njegovih derivata iz ječma u slad tijekom procesa slađenja AU - Marić, Tanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1953 TI - Optimiranje postupka namakanja i klijanja golozrnog ječma AU - Kotris, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1844 TI - Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon AU - Rašić, Anđela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1787 TI - Utjecaj dodatka ekstrakta ljekovite gljive Trametes versicolor u sladovinu na pokazatelje kakvoće piva AU - Špehar, Karla DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1763 TI - Ocjena pivarske kakvoće sorte ječma Pivarac iz žetve 2017. AU - Havlik, Igor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1726 TI - Određivanje boje i stabilnosti pjene lager piva računalnom analizom slike AU - Vulin, Zdravko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1491 TI - Optimizacija metode za određivanje reaktivnih vrsta kisika (ROS) u pivu AU - Maslarević, Nenad DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1391 TI - Utjecaj karakteristika namjenskih sortnih grupa ječma na stupanj razgradnje ß-glukana tijekom slađenja AU - Buljeta, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1360 TI - Mikotoksini u nusproizvodima nastalim tijekom proizvodnje slada i piva AU - Tajz, Lidija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1219 TI - Citolitička razgradnja zrna tijekom slađenja različitih sortnih skupina ječma AU - Magdić, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1208 TI - Ispitivanje kakvoće zrna kukuruza uzgojenog uz dodatak korisnih mikroorganizama AU - Tomas, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1158 TI - Utjecaj vrste koagulanta na kemijska, senzorska i teksturalna svojstva dimljenog kuhanog sira AU - Novaković, Jovana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1155 TI - Kiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina AU - Kojić, Nataša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1044 TI - Usporedba dviju metoda za određivanje ukupnih polifenola u pivu AU - Vukomanović, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1020 TI - Ispitivanje pivarske kakvoće višenamjenskih sorti ječma Poljoprivrednog instituta Osijek AU - Lenart, Leon DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1017 TI - Mogućnost iskorištenja sirutke u proizvodnji grčkog tipa albuminskog sira AU - Lacković, Ines DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1015 TI - Pojavnost mikotoksina u komercijalnim pivima hrvatskih industrijskih i craft pivovara AU - Pejić, Sonja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1107 TI - Primjena starter kultura u prehrambenoj industriji AU - Petrovicky, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:990 TI - Ispitivanje kakvoće zrna soje uzgojene uz dodatak korisnih mikroorganizama AU - Djurdjević, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:989 TI - Ispitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji bijelog sira AU - Prolić, Antonela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:859 TI - Ispitivanje kinetike kiselinske hidrolize otpadnog pivskog kvasca AU - Šimunović, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:346 TI - Obrada otpadne vode iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama AU - Bošnjaković, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:606 TI - Proizvodnja visokofruktoznog sirupa AU - Šabić, Irena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:343 TI - Obrada otpada organskog podrijetla iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama AU - Ižaković, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:341 TI - Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2013. AU - Radić, Mato DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:132 TI - Utjecaj infekcije pšenice s plijesni Fusarium culmorum na odabrane pokazatelje kakvoće pšeničnog slada AU - Agatić, Franc DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:128 TI - Utjecaj postupka slađenja pšenice na veličinu i strukturu gubitaka suhe tvari slada AU - Martinov, Davor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:326 TI - Utjecaj temperature skladištenja na raspodjelu zearalenona u frakcijama slada AU - Stepanović, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:118 TI - Utjecaj postupka slađenja na kakvoću sladova golozrnog ječma sorti Poljoprivrednog instituta Osijek AU - Vacek, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:121 TI - Ispitivanje mikrobiološke čistoće dijelova ambalaže nekih konzumnih pića AU - Šprem, Antonela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:106 TI - Određivanje udjela ß-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2012. AU - Anđelić, Zoran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:93 TI - Ispitivanje aktivnosti alfa-amilaze u domaćim pivarskim sortama ječma AU - Dujković, Bojan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:323 TI - Inhibicija Listeria monocytogenes probiotičkim bakterijama Bifidobacterium longum tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka AU - Juras, Linda DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:196 TI - Mikrobiološki kontaminanti u proizvodnji slada i piva AU - Lenart, Leon DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:704 TI - Utjecaj stupnja kontaminacije pšenice plijesnima roda Fusarium na pojavu "divljeg piva" AU - Kramarić, Matija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:701 TI - Utvrđivanje parametara proizvodnje i kakvoće autohtonog sira "Prga" iz Prekodravlja AU - Turi, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:708 TI - Ispitivanje pivarske kakvoće sorti ječma Vanessa i Tiffany AU - Marković, Branko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:356 TI - Ispitivanje uspješnosti proteolitičke razgradnje pšenice pri restriktivnom postupku slađenja AU - Dudaš, Karlo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:717 TI - Utjecaj stupnja kontaminacije ječma s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola i zearalenona u sladu AU - Ivanović, Luka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:822 TI - Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskoga ječma AU - Gagula, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:715 TI - Utjecaj temperature i vlažnosti tijekom klijanja na citolitičku razgradnju zrna pšenice AU - Markovac, Krunoslav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:375 TI - Proizvodnja novih tipova sireva na obiteljskom gospodarstvu Vidmar u Hrvatskoj Dubici AU - Vidmar, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:380 TI - Ispitivanje fermentacije kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka probiotičkom bakterijom Lactobacillus casei Lc-01 AU - Čuljak, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:944 TI - Istraživanje utjecaja kontrolirane fermentacije na kvalitetu ekoloških kupinovih vina AU - Bošnjaković, Matej DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:750 TI - Određivanje ß-glukana u domaćim sortama ječma AU - Popović, Tamara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:448 TI - Optimiranje postupaka slađenja pšenice za proizvodnju dijastatskih sladova AU - Blekić, Domagoj DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:451 TI - Razvoj enzimske aktivnosti zrna tijekom klijanja pšenice u kontroliranim uvjetima AU - Rušnov, Krešimir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:770 TI - Utjecaj stupnja kontaminacije pšeničnog slada s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola tijekom proizvodnje piva AU - Horvat, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:773 TI - Optimiranje sastava probiotičkih mliječnih deserata s kesten pireom AU - Jalšić, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:774 TI - Utvrđivanje proizvodnih parametara autohtonih mliječnih proizvoda obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva AU - Kvesić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:781 TI - Izrada novih tipova namaza na osnovi svježeg sira i vrhnja AU - Tadić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:780 TI - Karakterizacija proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu AU - Tomas, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:784 TI - Razvoj novih proizvoda sa sirnim namazom AU - Biškup, Nikola DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:789 TI - Utjecaj stupnja zagađenosti pšenice plijesnima Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola (DON-a) u sladu AU - Topić, Ivanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:460 TI - Utjecaj vremena skladištenja na učinkovitost aktivacije otpadnog pivskog kvasca AU - Škrbić, Emil DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:493 TI - Modulacija uvjeta ultrazvučne homogenizacije u razaranju micelija Aspergillus flavusa AU - Meteš, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:505 TI - Prebiotički učinak meda i antagonizam probiotičke bakterije Lactobacillus casei prema Listeria monocytogenes tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka AU - Presečan, Senka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:793 TI - Oksidacija fenolnih spojeva katalizirana vlastito proizvedenom lakazom iz Trametes versicolor AU - Dropulja, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:508 TI - Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice AU - Gagula, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:779 TI - Matematičko modeliranje procesa rasta Trametes versicolor na različitim šećerima AU - Sudar, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:511 TI - Korelacija aktivnosti glutation-S-transferaze plijesni Aspergillus flavus s opsegom sinteze aflatoksina AU - Čondor, Andreja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:512 TI - Ispitivanje sladarske kakvoće sorte pšenice Adriana AU - Grozaj, Krunoslav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:521 TI - Korelacija aktivnosti katalaze i sinteze aflatoksina Aspergillus flavusa AU - Zlatar, Dragana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -