@mastersthesis{ptfos:2729, author = {{Vizinger, Emili}}, title = {{Primjena niskih temperatura u procesima koncentriranja namirnica}}, } @mastersthesis{ptfos:2686, author = {{Varga, Tea}}, title = {{Fermentacija vina u glinenim posudama}}, } @mastersthesis{ptfos:2652, author = {{Ostrun, Iva}}, title = {{Proizvodnja predikatnih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:2650, author = {{Heric, Lea}}, title = {{Adsorpcija polifenola soka aronije na proteine smeđe riže: Utjecaj koncentracije polifenola}}, } @mastersthesis{ptfos:2651, author = {{Balog, Željka}}, title = {{Utjecaj dodatka disaharida na udio polifenola i antioksidacijsku aktivnost gelova na bazi karboksimetil celuloze i soka aronije}}, } @mastersthesis{ptfos:2636, author = {{Prološčić, Mihaela}}, title = {{Izvorne sorte vinove loze u vinogorjima Slavonije i hrvatskog Podunavlja}}, } @mastersthesis{ptfos:2620, author = {{Kegalj, Barbara}}, title = {{Utjecaj vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Merlot kutjevačkog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:2581, author = {{Silov, Domagoj}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2578, author = {{Vinković, Leonardo}}, title = {{Utjecaj temperature na polifenolni sastav i aromu tijekom burne fermentacije vina Cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2463, author = {{Majdančić, Maja}}, title = {{Polifenoli i antioksidacijska aktivnost gelova na bazi karboksimetilceluloze i soka kupina}}, } @mastersthesis{ptfos:2465, author = {{Petanjak, Katarina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2450, author = {{Čolak, Kristina}}, title = {{Promjene polifenolnog sastava i arome vina Cabernet Sauvignon kutjevačkog vinogorja nakon odležavanja u različitim vinskim posudama}}, } @mastersthesis{ptfos:2449, author = {{Babić, Kristina}}, title = {{Utjecaj vinskog kvasca i vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Chardonnay kutjevačkog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:2299, author = {{Polović, Martina}}, title = {{Utjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološku kvalitetu kašastog soka šipka (Rosa canina laxa)}}, } @mastersthesis{ptfos:2255, author = {{Pancer, Tajana}}, title = {{Primjena liofilizacije u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:2290, author = {{Tica, Mija}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2289, author = {{Trbljanić, Martina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome konvencijalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2243, author = {{Kovačić, Anamarija}}, title = {{Proizvodnja likerskih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:2232, author = {{Štajhofer, Antonija}}, title = {{Proizvodnja desertnih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:2220, author = {{Barišić, Marina}}, title = {{Jabučno-mliječna fermentacija u proizvodnji vina}}, } @mastersthesis{ptfos:2221, author = {{Šiškić, Fabijan}}, title = {{Sorta grožđa Plavac mali}}, } @mastersthesis{ptfos:2160, author = {{Nosić, Mario}}, title = {{Vlakna jabuke kao nositelji fenolnih i hlapljivih komponenata soka kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:2146, author = {{Šipoš, Ivona}}, title = {{Proizvodnja vina od višnje}}, } @mastersthesis{ptfos:2135, author = {{Jurić, Ivona}}, title = {{Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška}}, } @mastersthesis{ptfos:2076, author = {{Dundović, Ana Marija}}, title = {{Utjecaj disaharida na fenole i hlapljive komponente u punilima na bazi kupina}}, } @mastersthesis{ptfos:2077, author = {{Horvatić, Iva}}, title = {{Utjecaj količine saharoze i trehaloze na fenolne i hlapljive komponente u punilima na bazi kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:2078, author = {{Bošnjak, Martina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2061, author = {{Keresturi, Sandi}}, title = {{Proizvodnja vina od aronije}}, } @mastersthesis{ptfos:2109, author = {{Balen, Ivana}}, title = {{Adsorpcija fenola aronije na citrus vlakna}}, } @mastersthesis{ptfos:2111, author = {{Janjatović, Gorana}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine smeđe riže}}, } @mastersthesis{ptfos:2087, author = {{Maglica, Matea}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2089, author = {{Marić, Barbara}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2088, author = {{Korbar, Suzana}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2009, author = {{Kraljik, Helena}}, title = {{Proizvodnja aromatiziranih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:2086, author = {{Botak, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine graška}}, } @mastersthesis{ptfos:1959, author = {{Milaković, Lovro}}, title = {{Terpeni u primarnoj aromi vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1946, author = {{Miličević, Iva}}, title = {{Hrvatske izvorne sorte vinove loze}}, } @mastersthesis{ptfos:1888, author = {{Marić, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka hidrokoloida i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1856, author = {{Liška, Matea}}, title = {{Utjecaj dodatka modificiranih škrobova i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1882, author = {{Glavaš, Ana-Marija}}, title = {{Utjecaj geografskog položaja na aromatski profil grožđa sorte Traminac u podregiji Slavonija}}, } @mastersthesis{ptfos:1827, author = {{Petanjak, Katarina}}, title = {{Pjenušava vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1824, author = {{Brkić, Sanja}}, title = {{Pročišćavanje sirovog biodizela primjenom membranske ultrafiltracije}}, } @mastersthesis{ptfos:1805, author = {{Vidakušić, Valentin}}, title = {{Fermentacijski procesi u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:1807, author = {{Kronić, Jelena}}, title = {{Utjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na polifenole i antioksidacijsku aktivnost u jagodama}}, } @mastersthesis{ptfos:1790, author = {{Šantić, Ivan}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću vina od mandarine}}, } @mastersthesis{ptfos:1785, author = {{Živanović, Dalibor}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:1504, author = {{Perić, Anita}}, title = {{Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim armenskim vinima}}, } @mastersthesis{ptfos:1505, author = {{Perić, Kristina}}, title = {{Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim vinima Južne Dalmacije}}, } @mastersthesis{ptfos:1492, author = {{Barbarić, Bernardica}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću bijelih vina Palava, Pinot sivi i Traminac}}, } @mastersthesis{ptfos:1404, author = {{Grgić, Josipa}}, title = {{Poboljšanje aromatskog profila brazilskog pića cachaça}}, } @mastersthesis{ptfos:1406, author = {{Šafranjević, Maša}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću crnog vina Plavac mali}}, } @mastersthesis{ptfos:1452, author = {{Čop, Marija}}, title = {{Toplinski procesi u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:1415, author = {{Šagovac, Marijana}}, title = {{Proizvodnja vina od jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:1220, author = {{Fotez, Ana}}, title = {{Projektiranje sustava za kontroliranu fermentaciju vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1216, author = {{Trtinjak, Ivona}}, title = {{Stabilnost i antioksidativna aktivnost glukozil hesperidina}}, } @mastersthesis{ptfos:1214, author = {{Spajić, Anita}}, title = {{Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:1213, author = {{Mačinković, Maja}}, title = {{Utjecaj skladištenja na tvari boje i arome vina sorte Bovier}}, } @mastersthesis{ptfos:1210, author = {{Šimunić, Helena}}, title = {{Utjecaj mikrovalnog zračenja na hlapljive komponente kaše od višnje s dodatkom šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:1209, author = {{Jerković, Ivona}}, title = {{Utjecaj termičkog tretiranja i skladištenja na zadržavanje aromatičnih spojeva soka od šipka s dodatkom šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:1297, author = {{Čevapović, Iva}}, title = {{Procesi filtracije vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1311, author = {{Radanović, Tamara}}, title = {{Procesi stabilizacije i taloženja u proizvodnji crnih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1201, author = {{Molnar, Jasna}}, title = {{Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1203, author = {{Andabak, Josipa}}, title = {{Utjecaj vrste fermentacijske posude na aromatski profil i boju vina sorte Plavac mali}}, } @mastersthesis{ptfos:1315, author = {{Stažić, Ana}}, title = {{Ekstruzija u procesima prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:1189, author = {{Mikić, Magdalena}}, title = {{Fermentacija vina metodom Delestage}}, } @mastersthesis{ptfos:1188, author = {{Mikičević, Mirela}}, title = {{Održivost vakuum impregniranog krumpira pakiranog u modificiranoj atmosferi}}, } @mastersthesis{ptfos:1183, author = {{Matošević, Mia}}, title = {{Utjecaj količine oborina i broja sunčanih dana u tri uzastopne godine berbe na sadržaj tvari boje i arome u bijelim vinima đakovačkog vinogorja Mandićevac}}, } @mastersthesis{ptfos:1166, author = {{Marić, Maja}}, title = {{Određivanje kemijskog sastava, tvari boje i arome u bijelim vinima baranjskog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:1117, author = {{Trbojević, Radovan}}, title = {{Utjecaj dodatka pektinaze tijekom maceracije kupine na fizikalno-kemijske pokazatelje kakvoće kupinovih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1032, author = {{Zobundžija, Dora}}, title = {{Utjecaj dodataka na tvari boje i arome kupinovih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1088, author = {{Bešlić, Mislav}}, title = {{Smrzavanje u procesima prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:1108, author = {{Prskalo, Anamaria}}, title = {{Određivanje tvari arome u crnim vinima erdutskog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:995, author = {{Krušelj, Marijeta}}, title = {{Amilografsko ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom ječmenog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1001, author = {{Vukičević, Andrea}}, title = {{Utjecaj otopljenog kisika na kvalitetu vina pakiranih u višeslojnu, plastičnu i staklenu ambalažu}}, } @mastersthesis{ptfos:991, author = {{Pinkle, Tijana}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari boje i arome pasta od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:992, author = {{Mihovilović, Mia}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara na zadržavanje tvari boje i arome vina od jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:993, author = {{Rukavina, Josipa}}, title = {{Zadržavanje tvari boje i arome u soku aronije tijekom koncentriranja nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:942, author = {{Rukavina, Matej}}, title = {{Utjecaj transmembranskog tlaka na kakvoću vode obrađene nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:565, author = {{Kerekeš, Anita}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i hidrokoloida na aromatski profil pasta od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:683, author = {{Bakula, Ivan}}, title = {{Membranski procesi u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:667, author = {{Barišić, Veronika}}, title = {{Metode određivanja parametara kakvoće vina}}, } @mastersthesis{ptfos:653, author = {{Andrašek, Iva}}, title = {{Određivanje tvari boje u crnim vinima erdutskog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:650, author = {{Matošević, Mia}}, title = {{Aroma vina}}, } @mastersthesis{ptfos:651, author = {{Tutić, Antonio}}, title = {{Bolesti i mane vina}}, } @mastersthesis{ptfos:850, author = {{Bošnjaković, Zvonimir}}, title = {{Primjena kontrolirane atmosfere u procesima hlađenja namirnica}}, } @mastersthesis{ptfos:649, author = {{Mikičević, Mirela}}, title = {{Dehidratacija u procesima prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:648, author = {{Jerković, Ivona}}, title = {{Primjena visokih temperatura u procesima prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:342, author = {{Bušnja, Monika}}, title = {{Utjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče}}, } @mastersthesis{ptfos:151, author = {{Sermek-Marčec, Ivan}}, title = {{Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima i stupnja oštećenja škroba na amilografski profil pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:19, author = {{Mišić, Ivana}}, title = {{Proizvodnja specijalnih vina}}, } @mastersthesis{ptfos:21, author = {{Ivešić, Ivona}}, title = {{Kisik i njegovo značenje u proizvodnji vina}}, } @mastersthesis{ptfos:22, author = {{Karalić, Helena}}, title = {{Polifenolne tvari u vinu}}, } @mastersthesis{ptfos:27, author = {{Krušelj, Marijeta}}, title = {{Alkoholna fermentacija vina}}, } @mastersthesis{ptfos:114, author = {{Hajek, Dora}}, title = {{Utjecaj promjene testnih parametara na rezultate ispitivanja reološkog profila pšeničnog brašna pomoću Brabenderovog GlutoPeak-a}}, } @mastersthesis{ptfos:102, author = {{Prce, Vjeran}}, title = {{Sadržaj antocijana, polifenola, flavonoida i antioksidativna aktivnost u crnim vinima slovačkih vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:404, author = {{Blažević, Petar}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na kakvoću soka aronije kod koncentriranja reverznom osmozom}}, } @mastersthesis{ptfos:696, author = {{Tomić, Ivana}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije reverznom osmozom}}, } @mastersthesis{ptfos:722, author = {{Smiljanić, Jelena}}, title = {{Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:699, author = {{Pavasović, Željana}}, title = {{Promjena redoks potencijala vina sorte Graševina tijekom odležavanja u cisterni, drvenoj bačvi i boci}}, } @mastersthesis{ptfos:703, author = {{Tomičić, Tea}}, title = {{Utjecaj skladištenja nakon membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:716, author = {{Tadić, Maja}}, title = {{Usporedba antioksidativne aktivnosti suhih listića zelenog, žutog i crnog čaja i njihovih ekstrakata}}, } @mastersthesis{ptfos:687, author = {{Turi, Josipa}}, title = {{Utjecaj dodatka trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost, boju i teksturu želea od naranče tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:688, author = {{Sović, Vedrana}}, title = {{Utjecaj membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:776, author = {{Jovanović, Danijela}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost i boju soka jabuke}}, }