TY - THES ID - ptfos:2729 TI - Primjena niskih temperatura u procesima koncentriranja namirnica AU - Vizinger, Emili DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2686 TI - Fermentacija vina u glinenim posudama AU - Varga, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2652 TI - Proizvodnja predikatnih vina AU - Ostrun, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2650 TI - Adsorpcija polifenola soka aronije na proteine smeđe riže: Utjecaj koncentracije polifenola AU - Heric, Lea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2651 TI - Utjecaj dodatka disaharida na udio polifenola i antioksidacijsku aktivnost gelova na bazi karboksimetil celuloze i soka aronije AU - Balog, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2636 TI - Izvorne sorte vinove loze u vinogorjima Slavonije i hrvatskog Podunavlja AU - Prološčić, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2620 TI - Utjecaj vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Merlot kutjevačkog vinogorja AU - Kegalj, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2581 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon AU - Silov, Domagoj DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2578 TI - Utjecaj temperature na polifenolni sastav i aromu tijekom burne fermentacije vina Cabernet sauvignon AU - Vinković, Leonardo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2463 TI - Polifenoli i antioksidacijska aktivnost gelova na bazi karboksimetilceluloze i soka kupina AU - Majdančić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2465 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon AU - Petanjak, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2450 TI - Promjene polifenolnog sastava i arome vina Cabernet Sauvignon kutjevačkog vinogorja nakon odležavanja u različitim vinskim posudama AU - Čolak, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2449 TI - Utjecaj vinskog kvasca i vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Chardonnay kutjevačkog vinogorja AU - Babić, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2299 TI - Utjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološku kvalitetu kašastog soka šipka (Rosa canina laxa) AU - Polović, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2255 TI - Primjena liofilizacije u prehrambenoj industriji AU - Pancer, Tajana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2290 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon AU - Tica, Mija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2289 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome konvencijalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon AU - Trbljanić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2243 TI - Proizvodnja likerskih vina AU - Kovačić, Anamarija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2232 TI - Proizvodnja desertnih vina AU - Štajhofer, Antonija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2220 TI - Jabučno-mliječna fermentacija u proizvodnji vina AU - Barišić, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2221 TI - Sorta grožđa Plavac mali AU - Šiškić, Fabijan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2160 TI - Vlakna jabuke kao nositelji fenolnih i hlapljivih komponenata soka kupine AU - Nosić, Mario DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2146 TI - Proizvodnja vina od višnje AU - Šipoš, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2135 TI - Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška AU - Jurić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2076 TI - Utjecaj disaharida na fenole i hlapljive komponente u punilima na bazi kupina AU - Dundović, Ana Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2077 TI - Utjecaj količine saharoze i trehaloze na fenolne i hlapljive komponente u punilima na bazi kupine AU - Horvatić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2078 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome vina Cabernet Sauvignon AU - Bošnjak, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2061 TI - Proizvodnja vina od aronije AU - Keresturi, Sandi DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2109 TI - Adsorpcija fenola aronije na citrus vlakna AU - Balen, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2111 TI - Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine smeđe riže AU - Janjatović, Gorana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2087 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome vina Cabernet Sauvignon AU - Maglica, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2089 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje vina Cabernet Sauvignon AU - Marić, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2088 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje vina Cabernet Sauvignon AU - Korbar, Suzana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2009 TI - Proizvodnja aromatiziranih vina AU - Kraljik, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2086 TI - Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine graška AU - Botak, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1959 TI - Terpeni u primarnoj aromi vina AU - Milaković, Lovro DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1946 TI - Hrvatske izvorne sorte vinove loze AU - Miličević, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1888 TI - Utjecaj dodatka hidrokoloida i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina AU - Marić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1856 TI - Utjecaj dodatka modificiranih škrobova i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina AU - Liška, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1882 TI - Utjecaj geografskog položaja na aromatski profil grožđa sorte Traminac u podregiji Slavonija AU - Glavaš, Ana-Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1827 TI - Pjenušava vina AU - Petanjak, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1824 TI - Pročišćavanje sirovog biodizela primjenom membranske ultrafiltracije AU - Brkić, Sanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1805 TI - Fermentacijski procesi u prehrambenoj industriji AU - Vidakušić, Valentin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1807 TI - Utjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na polifenole i antioksidacijsku aktivnost u jagodama AU - Kronić, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1790 TI - Utjecaj skladištenja na kakvoću vina od mandarine AU - Šantić, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1785 TI - Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine AU - Živanović, Dalibor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1504 TI - Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim armenskim vinima AU - Perić, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1505 TI - Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim vinima Južne Dalmacije AU - Perić, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1492 TI - Utjecaj skladištenja na kakvoću bijelih vina Palava, Pinot sivi i Traminac AU - Barbarić, Bernardica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1404 TI - Poboljšanje aromatskog profila brazilskog pića cachaça AU - Grgić, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1406 TI - Utjecaj skladištenja na kakvoću crnog vina Plavac mali AU - Šafranjević, Maša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1452 TI - Toplinski procesi u prehrambenoj industriji AU - Čop, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1415 TI - Proizvodnja vina od jabuke AU - Šagovac, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1220 TI - Projektiranje sustava za kontroliranu fermentaciju vina AU - Fotez, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1216 TI - Stabilnost i antioksidativna aktivnost glukozil hesperidina AU - Trtinjak, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1214 TI - Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Graševina AU - Spajić, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1213 TI - Utjecaj skladištenja na tvari boje i arome vina sorte Bovier AU - Mačinković, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1210 TI - Utjecaj mikrovalnog zračenja na hlapljive komponente kaše od višnje s dodatkom šećera AU - Šimunić, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1209 TI - Utjecaj termičkog tretiranja i skladištenja na zadržavanje aromatičnih spojeva soka od šipka s dodatkom šećera AU - Jerković, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1297 TI - Procesi filtracije vina AU - Čevapović, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1311 TI - Procesi stabilizacije i taloženja u proizvodnji crnih vina AU - Radanović, Tamara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1201 TI - Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Cabernet Sauvignon AU - Molnar, Jasna DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1203 TI - Utjecaj vrste fermentacijske posude na aromatski profil i boju vina sorte Plavac mali AU - Andabak, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1315 TI - Ekstruzija u procesima prehrambene industrije AU - Stažić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1189 TI - Fermentacija vina metodom Delestage AU - Mikić, Magdalena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1188 TI - Održivost vakuum impregniranog krumpira pakiranog u modificiranoj atmosferi AU - Mikičević, Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1183 TI - Utjecaj količine oborina i broja sunčanih dana u tri uzastopne godine berbe na sadržaj tvari boje i arome u bijelim vinima đakovačkog vinogorja Mandićevac AU - Matošević, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1166 TI - Određivanje kemijskog sastava, tvari boje i arome u bijelim vinima baranjskog vinogorja AU - Marić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1117 TI - Utjecaj dodatka pektinaze tijekom maceracije kupine na fizikalno-kemijske pokazatelje kakvoće kupinovih vina AU - Trbojević, Radovan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1032 TI - Utjecaj dodataka na tvari boje i arome kupinovih vina AU - Zobundžija, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1088 TI - Smrzavanje u procesima prehrambene industrije AU - Bešlić, Mislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1108 TI - Određivanje tvari arome u crnim vinima erdutskog vinogorja AU - Prskalo, Anamaria DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:995 TI - Amilografsko ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom ječmenog brašna AU - Krušelj, Marijeta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1001 TI - Utjecaj otopljenog kisika na kvalitetu vina pakiranih u višeslojnu, plastičnu i staklenu ambalažu AU - Vukičević, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:991 TI - Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari boje i arome pasta od maline AU - Pinkle, Tijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:992 TI - Utjecaj procesnih parametara na zadržavanje tvari boje i arome vina od jabuke AU - Mihovilović, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:993 TI - Zadržavanje tvari boje i arome u soku aronije tijekom koncentriranja nanofiltracijom AU - Rukavina, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:942 TI - Utjecaj transmembranskog tlaka na kakvoću vode obrađene nanofiltracijom AU - Rukavina, Matej DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:565 TI - Utjecaj dodatka šećera i hidrokoloida na aromatski profil pasta od maline AU - Kerekeš, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:683 TI - Membranski procesi u prehrambenoj industriji AU - Bakula, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:667 TI - Metode određivanja parametara kakvoće vina AU - Barišić, Veronika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:653 TI - Određivanje tvari boje u crnim vinima erdutskog vinogorja AU - Andrašek, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:650 TI - Aroma vina AU - Matošević, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:651 TI - Bolesti i mane vina AU - Tutić, Antonio DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:850 TI - Primjena kontrolirane atmosfere u procesima hlađenja namirnica AU - Bošnjaković, Zvonimir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:649 TI - Dehidratacija u procesima prehrambene industrije AU - Mikičević, Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:648 TI - Primjena visokih temperatura u procesima prehrambene industrije AU - Jerković, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:342 TI - Utjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče AU - Bušnja, Monika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:151 TI - Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima i stupnja oštećenja škroba na amilografski profil pšeničnog brašna AU - Sermek-Marčec, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:19 TI - Proizvodnja specijalnih vina AU - Mišić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:21 TI - Kisik i njegovo značenje u proizvodnji vina AU - Ivešić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:22 TI - Polifenolne tvari u vinu AU - Karalić, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:27 TI - Alkoholna fermentacija vina AU - Krušelj, Marijeta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:114 TI - Utjecaj promjene testnih parametara na rezultate ispitivanja reološkog profila pšeničnog brašna pomoću Brabenderovog GlutoPeak-a AU - Hajek, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:102 TI - Sadržaj antocijana, polifenola, flavonoida i antioksidativna aktivnost u crnim vinima slovačkih vinogorja AU - Prce, Vjeran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:404 TI - Utjecaj temperature i tlaka na kakvoću soka aronije kod koncentriranja reverznom osmozom AU - Blažević, Petar DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:696 TI - Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije reverznom osmozom AU - Tomić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:722 TI - Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije nanofiltracijom AU - Smiljanić, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:699 TI - Promjena redoks potencijala vina sorte Graševina tijekom odležavanja u cisterni, drvenoj bačvi i boci AU - Pavasović, Željana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:703 TI - Utjecaj skladištenja nakon membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina AU - Tomičić, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:716 TI - Usporedba antioksidativne aktivnosti suhih listića zelenog, žutog i crnog čaja i njihovih ekstrakata AU - Tadić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:687 TI - Utjecaj dodatka trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost, boju i teksturu želea od naranče tijekom skladištenja AU - Turi, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:688 TI - Utjecaj membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina AU - Sović, Vedrana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:776 TI - Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost i boju soka jabuke AU - Jovanović, Danijela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -