@mastersthesis{ptfos:2837, author = {{Štimac, Alen}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog makovog ulja ozime sorte Oz}}, } @mastersthesis{ptfos:2839, author = {{Juričić, Josip}}, title = {{Karakteristike vinskog destilata od sorte grožđa graševina iz vinogorja Kutjevo}}, } @mastersthesis{ptfos:2806, author = {{Dozan, Lorena}}, title = {{Fizikalno-kemijska svojstva medovine proizvedene tradicionalnim načinom proizvodnje}}, } @mastersthesis{ptfos:2783, author = {{Spajić, Laura}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog konopljinog ulja i otpornost istoimenih genotipova konoplje (Cannabis sativa L.) na neutralni i bazični solni stres}}, } @mastersthesis{ptfos:2781, author = {{Duvnjak, Ivana}}, title = {{Stabilizacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Istarska bjelica i Coratina}}, } @mastersthesis{ptfos:2775, author = {{Hodak, Gabriela}}, title = {{Utjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Arbeqina, Picual i Royal iz Španjolske}}, } @mastersthesis{ptfos:2757, author = {{Dragoje, Monika}}, title = {{Pridržavanje bezglutenske prehrane u oboljelih od celijakije}}, } @mastersthesis{ptfos:2759, author = {{Musulin, Nikolina}}, title = {{Postupci za inhibiciju rasta plijesni Penicillium expansum tijekom skladištenja jabuka}}, } @mastersthesis{ptfos:2732, author = {{Solić, Monika}}, title = {{Ocjena kakvoće jarih pivarskih sorti ječma Poljoprivrednog Instituta Osijek}}, } @mastersthesis{ptfos:2733, author = {{Kolaković, Ana}}, title = {{Ocjena sladarske kakvoće ozimih pivarskih sorti ječma Poljoprivrednog Instituta Osijek}}, } @mastersthesis{ptfos:2772, author = {{Pek, Valentina}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog bademovog ulja i stabilizacija s antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2735, author = {{Periša, Nikolina}}, title = {{Proizvodnja hladno prešanog ulja kajsije i stabilizacija s antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2734, author = {{Tuba, Elena}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog lješnjakovog ulja sorte Trabizone}}, } @mastersthesis{ptfos:2721, author = {{Burilo, Anamarija}}, title = {{Ekstrakcija ciljanih bioaktivnih komponenti iz unutarnjih pregrada oraha}}, } @mastersthesis{ptfos:2720, author = {{Žilić, Ana}}, title = {{Fermentacijska aktivnost komercijalnog kvasca SafAle TM US-05 pri različitim temperaturama i utjecaj na pokazatelje kakvoće piva}}, } @mastersthesis{ptfos:2715, author = {{Petrović, Matija}}, title = {{Utjecaj pulsirajućeg električnog polja na senzorsku stabilnost piva}}, } @mastersthesis{ptfos:2705, author = {{Barišić, Ana}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija pića na bazi sladovine s dodatkom soka ananasa}}, } @mastersthesis{ptfos:2696, author = {{Šibalić, Nikolina}}, title = {{Otpornost tradicionalnih sorti jabuka na kontaminaciju s plijesni roda Penicillium}}, } @mastersthesis{ptfos:2620, author = {{Kegalj, Barbara}}, title = {{Utjecaj vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Merlot kutjevačkog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:2616, author = {{Konjarik, Tomislav}}, title = {{Utjecaj hrastovog drveta na aromatski profil vinskog destilata od sorte grožđa graševina}}, } @mastersthesis{ptfos:2576, author = {{Smoljan, Alen}}, title = {{Utjecaj različitih vinskih kvasaca na kvalitetu destilata od jabuke i sibirske borovnice}}, } @mastersthesis{ptfos:2569, author = {{Nikolić, Maja}}, title = {{Utjecaj temperature fermentacije na aktivnost komercijalnog kvasca LalBrew Voss Kveik Ale i pokazatelje kakvoće piva}}, } @mastersthesis{ptfos:2455, author = {{Slobođan, Matea}}, title = {{Reološke karakteristike salatne majoneze s dodatkom kaše jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:2454, author = {{Rozman, Leon}}, title = {{Senzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca}}, } @mastersthesis{ptfos:2492, author = {{Širić, Franjo}}, title = {{Utjecaj hrastovog drveta na kvalitetu rakije od jabuka}}, } @mastersthesis{ptfos:2467, author = {{Čogelja, Anita}}, title = {{Utjecaj klasične i ultrazvukom potpomognute maceracije na udio kanabidiola i kanabidiolne kiseline iz cvatova industrijske konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:2581, author = {{Silov, Domagoj}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2578, author = {{Vinković, Leonardo}}, title = {{Utjecaj temperature na polifenolni sastav i aromu tijekom burne fermentacije vina Cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2495, author = {{Geber, Kristina}}, title = {{Potencijal komercijalnih sorti jabuka ubranih 2021. godine za proizvodnju soka jabuke sa smanjenim udjelom patulina}}, } @mastersthesis{ptfos:2465, author = {{Petanjak, Katarina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2450, author = {{Čolak, Kristina}}, title = {{Promjene polifenolnog sastava i arome vina Cabernet Sauvignon kutjevačkog vinogorja nakon odležavanja u različitim vinskim posudama}}, } @mastersthesis{ptfos:2449, author = {{Babić, Kristina}}, title = {{Utjecaj vinskog kvasca i vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Chardonnay kutjevačkog vinogorja}}, } @mastersthesis{ptfos:2433, author = {{Radiković, Emili}}, title = {{Optimizacija procesa proizvodnje i karakterizacija voćnog vina od jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:2424, author = {{Vuzem, Marina}}, title = {{Proizvodnja i karakteristike lager piva proizvedenog kveik kvascem}}, } @mastersthesis{ptfos:2391, author = {{Dorić, Matija}}, title = {{Razvoj proračunske tablice za projektiranje i optimizaciju šaržnog destilacijskog sustava}}, } @mastersthesis{ptfos:2387, author = {{Jelić, Lora}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost mješavine konopljinog i suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2388, author = {{Nišević, Jelena}}, title = {{Proizvodnja pića na bazi sladovine sa dodatkom soka od aronije}}, } @mastersthesis{ptfos:2372, author = {{Gavran, Sunčana}}, title = {{Potencijal tradicionalnih sorti jabuka ubranih 2021. godine za proizvodnju soka jabuke sa smanjenim udjelom patulina}}, } @mastersthesis{ptfos:2338, author = {{Šaravanja, Andrea}}, title = {{Žudnja za hranom među ženama reproduktivne dobi}}, } @mastersthesis{ptfos:2329, author = {{Bagarić, Eva}}, title = {{Utjecaj parametara prešanja sjemenki crnog kima pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2278, author = {{Kolaković, Ana}}, title = {{Strategije smanjenja pojavnosti patulina u proizvodima od jabuka}}, } @mastersthesis{ptfos:2297, author = {{Rakijašić, Viktorija}}, title = {{Utjecaj tipa pužne osovine i parametara prešanja sjemenke maka pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2300, author = {{Franjić, Monika}}, title = {{Utjecaj tipa pužne osovine i parametara prešanja sjemenke suncokreta sorte NK Neoma pužnom prešom na prinos i kvalitetu ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2295, author = {{Jureta, Dajana}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i procesnih parametara prešanja na iskorištenje bučinog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2316, author = {{Vilić, Ružica}}, title = {{Otpornosti tradicionalnih hrvatskih sorti jabuka na kontaminaciju s plijesni Penicillium expansum i patulinom tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2290, author = {{Tica, Mija}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2289, author = {{Trbljanić, Martina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome konvencijalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2245, author = {{Patljak, Mićo}}, title = {{Mogućnost proizvodnje vinskog destilata od sorte grožđa syrah}}, } @mastersthesis{ptfos:2191, author = {{Mijić, Ines}}, title = {{Proizvodnja i stabilizacija hladno prešanog ulja podlanka (Camelina sativa L.)}}, } @mastersthesis{ptfos:2190, author = {{Mandura, Diana}}, title = {{Utjecaj hladnog prešanja sjemenke lana na proizvodnju ulja i stabilizacija ulja antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2180, author = {{Bratuševac, Petra}}, title = {{Prakticiranje brzih dijeta među polaznicima teretana}}, } @mastersthesis{ptfos:2179, author = {{Blažević, Ante}}, title = {{Mogućnost proizvodnje vinskog destilata od sorte grožđa cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2135, author = {{Jurić, Ivona}}, title = {{Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška}}, } @mastersthesis{ptfos:2134, author = {{Tomas, Marin}}, title = {{Znanja o važnosti prehrane za sportsku izvedbu polaznika teretana i osobnih trenera}}, } @mastersthesis{ptfos:2076, author = {{Dundović, Ana Marija}}, title = {{Utjecaj disaharida na fenole i hlapljive komponente u punilima na bazi kupina}}, } @mastersthesis{ptfos:2077, author = {{Horvatić, Iva}}, title = {{Utjecaj količine saharoze i trehaloze na fenolne i hlapljive komponente u punilima na bazi kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:2078, author = {{Bošnjak, Martina}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2075, author = {{Čop, Marija}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke crnog kima na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2074, author = {{Jurić, Andreas}}, title = {{Utjecaj vrste pužnice i procesnih parametara prešanja na iskorištenje ulja sikavice}}, } @mastersthesis{ptfos:2130, author = {{Mutić, Jelena}}, title = {{Stabilizacija pileće masti sa antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2128, author = {{Tot, Nikolina}}, title = {{Stabilizacija hladno prešanog ulja kukuruzne klice}}, } @mastersthesis{ptfos:2129, author = {{Miličević, Nikolina}}, title = {{Utjecaj parametara hladnog prešanja sjemenke noćurka na proizvodnju ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:2122, author = {{Furundžija, Stjepan}}, title = {{Stabilizacija ulja sikavice s prirodnim i sintetskim antioksidansima}}, } @mastersthesis{ptfos:2125, author = {{Antunović, Martina}}, title = {{Utjecaj nanočestica fulerenola na sekundarni metabolizam plijesni Aspergillus flavus tijekom uzgoja uz izloženost VIS svjetlu}}, } @mastersthesis{ptfos:2109, author = {{Balen, Ivana}}, title = {{Adsorpcija fenola aronije na citrus vlakna}}, } @mastersthesis{ptfos:2112, author = {{Gotal, Ana-Marija}}, title = {{Ekstrakcija bioaktivnih komponenti iz duhanskog otpada primjenom pulsirajućeg električnog polja}}, } @mastersthesis{ptfos:2110, author = {{Gudelj, Veronika}}, title = {{Utjecaj dodatka kakaove ljuske na sastav i udio bioaktivnih komponenti u čokoladi}}, } @mastersthesis{ptfos:2111, author = {{Janjatović, Gorana}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine smeđe riže}}, } @mastersthesis{ptfos:2087, author = {{Maglica, Matea}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2089, author = {{Marić, Barbara}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2088, author = {{Korbar, Suzana}}, title = {{Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje vina Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2103, author = {{Herceg (rođ. Harmadi), Kristina}}, title = {{Utjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja i pulsirajućeg električnog polja na acetiliranje nativnog krumpirovog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:1999, author = {{Matanović, Katarina}}, title = {{Ekstrakcija polifenola iz kore jabuka i njihov mogući utjecaj na zdravlje ljudi}}, } @mastersthesis{ptfos:2086, author = {{Botak, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine graška}}, } @mastersthesis{ptfos:2071, author = {{Dundović, Silvija}}, title = {{Utjecaj dodatka antioksidansa na održivost ulja noćurka}}, } @mastersthesis{ptfos:1964, author = {{Jažić, Eleonora}}, title = {{Promjene u prehrambenim navikama osoba s dijagnozom kronične boli nakon edukacije o prehrani}}, } @mastersthesis{ptfos:1956, author = {{Fišer, Dorotea}}, title = {{Sastav masnih kiselina različitih vrsta čokolada određen metodom plinske kromatografije}}, } @mastersthesis{ptfos:1949, author = {{Jelinić, Josip}}, title = {{Primjena novih tehnologija za ekstrakciju polifenola iz komine borovnice}}, } @mastersthesis{ptfos:1943, author = {{Sudar, Valentina}}, title = {{Prehrambene navike koje pogoršavaju gastrointestinalne simptome kod sindroma iritabilnog crijeva u mlađoj odrasloj populaciji}}, } @mastersthesis{ptfos:1893, author = {{Bilić, Monika}}, title = {{Antioksidativna aktivnost i polifenolni profil različitih tipova piva pakiranih u smeđu staklenu ambalažu}}, } @mastersthesis{ptfos:1898, author = {{Crkvenac, Maja}}, title = {{Ispitivanje otpornosti tradicionalnih sorti jabuka na zarazu s plijesni Penicillium expansum}}, } @mastersthesis{ptfos:1888, author = {{Marić, Maja}}, title = {{Utjecaj dodatka hidrokoloida i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1868, author = {{Blažević, Ante}}, title = {{Utjecaj vremena blanširanja na fizikalna svojstva i aktivnost polifenol oksidaze biofortificiranog krumpira}}, } @mastersthesis{ptfos:1856, author = {{Liška, Matea}}, title = {{Utjecaj dodatka modificiranih škrobova i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina}}, } @mastersthesis{ptfos:1882, author = {{Glavaš, Ana-Marija}}, title = {{Utjecaj geografskog položaja na aromatski profil grožđa sorte Traminac u podregiji Slavonija}}, } @mastersthesis{ptfos:1807, author = {{Kronić, Jelena}}, title = {{Utjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na polifenole i antioksidacijsku aktivnost u jagodama}}, } @mastersthesis{ptfos:1790, author = {{Šantić, Ivan}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću vina od mandarine}}, } @mastersthesis{ptfos:1762, author = {{Kovačević, Vedrana}}, title = {{Validacija GC-MS metode za određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama}}, } @mastersthesis{ptfos:1785, author = {{Živanović, Dalibor}}, title = {{Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine}}, } @mastersthesis{ptfos:1504, author = {{Perić, Anita}}, title = {{Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim armenskim vinima}}, } @mastersthesis{ptfos:1505, author = {{Perić, Kristina}}, title = {{Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim vinima Južne Dalmacije}}, } @mastersthesis{ptfos:1492, author = {{Barbarić, Bernardica}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću bijelih vina Palava, Pinot sivi i Traminac}}, } @mastersthesis{ptfos:1491, author = {{Maslarević, Nenad}}, title = {{Optimizacija metode za određivanje reaktivnih vrsta kisika (ROS) u pivu}}, } @mastersthesis{ptfos:1406, author = {{Šafranjević, Maša}}, title = {{Utjecaj skladištenja na kakvoću crnog vina Plavac mali}}, } @mastersthesis{ptfos:1209, author = {{Jerković, Ivona}}, title = {{Utjecaj termičkog tretiranja i skladištenja na zadržavanje aromatičnih spojeva soka od šipka s dodatkom šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:1188, author = {{Mikičević, Mirela}}, title = {{Održivost vakuum impregniranog krumpira pakiranog u modificiranoj atmosferi}}, } @mastersthesis{ptfos:802, author = {{Lončarić, Ante}}, title = {{Uklanjanje arsena i prirodnih organskih tvari iz podzemne vode taložnom metodom i sorpcijom}}, } @mastersthesis{ptfos:2526, author = {{Lončarić, Ante}}, title = {{Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva}}, }