diplomski rad
Morfološke karakteristike fenotipa masline (Olea europaea. L) na području općine Šestanovac

Anamarija Krnić (2016)
Sveučilište u Zagrebu
Agronomski fakultet
Voćarstvo
Podaci o radu
NaslovMorfološke karakteristike fenotipa masline (Olea europaea. L) na području općine Šestanovac
AutorAnamarija Krnić
Voditelj/MentorĐani Benčić (mentor)
Sažetak rada
U ovom radu su prikazani rezultati dvogodišnjeg istraživanja morfoloških svojstava do sad neistraženog fenotipa masline (fenotip 'X') s područja općine Šestanovac, lokacije Doci i usporedba istog s tri masline 'Oblice' u neposrednoj blizini. Uzorci listova, cvatova, plodova i koštica su analaizirani tijekom 2014. i 2015. godine prema međunarodnoj metodi IOOC (Internacional Olive Oil Council). Raščlambom dobivenih podataka utvrđena je statistički značajna razlika za sva istraživana svojstva lista, cvata, ploda i koštice osim za masu ploda, te širinu koštice.
Ključne riječimaslina (Olea europaea L.) fenotip 'X' 'Oblica' IOOC morfologija
Povjerenstvo za obranuĐani Benčić (predsjednik povjerenstva)
Martina Skendrović Babojelić (član povjerenstva)
Ivica Ljubičić (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište u Zagrebu
Agronomski fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razineVoćarstvo
MjestoZagreb
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Poljoprivreda (agronomija)
Voćarstvo
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjdiplomski
Naziv studijskog programaHortikultura
Akademski / stručni nazivmagistar/ magistra inženjer/inženjerka hortikulture
Kratica akademskog / stručnog nazivamag. ing. agr.
Vrsta radadiplomski rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-09-27
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
This paper presents the results of two years research into the morphological properties of so far unexplored olive phenotype (phenotype 'X') in Šestanovac, location Doci and compare the same with three olives 'Oblica' in the immediate vicinity. Samples of leaves, flowers, fruits and seeds were analyzed during 2014. and 2015., according to the international method IOOC (International Olive Oil Council). The analysis of the data obtained showed statistically significant differences for all studied traits leaf, fruit and stone except for fruit weight and width of seeds.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)olive (Olea europaea L.) phenotype 'X' 'Oblica' IOOC morphology
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:025847
PohranioValentina Bezek