@mastersthesis{ptfos:2832, author = {{Raguž, Željka}}, title = {{Oksidacija katehola lakazom iz Trametes versicolor u šaržnom reaktoru i mikroreaktoru}}, } @mastersthesis{ptfos:2812, author = {{Mendeš, Marija}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina riže na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2809, author = {{Mrak, Anamaria}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2789, author = {{Cvetko, Dijana}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih hidrokoloida na kvalitetu krekera bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2753, author = {{Božić, Barbara}}, title = {{Optimiranje proizvodnje krekera bez glutena na bazi rižinog i kukuruznog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:2754, author = {{Begić, Matea}}, title = {{Optimiranje proizvodnje čajnog peciva bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2744, author = {{Popijač, Ana}}, title = {{Profil polifenolnih spojeva tijekom proizvodnje lignolitičkih enzima uzgojem Trametes versicolor na pivskom tropu}}, } @mastersthesis{ptfos:2749, author = {{Mamuzić, Davor}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ksilanaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2747, author = {{Kelemen, Kristina}}, title = {{Utjecaj biotransformacije pivskog tropa s Trametes versicolor na ekstraktibilnost šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:2743, author = {{Presečan, Kristina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače badema na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2742, author = {{Mandić, Valentina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2739, author = {{Vrebac, Anđela}}, title = {{Utjecaj dodatka proteina bjelanjka jajeta na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2767, author = {{Puš, Matej}}, title = {{Utjecaj parametara miješanja pojne smjese na svojstva mikrokapsula ekstrakta tropa grožđa dobivenih u procesu sušenja raspršivanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:2766, author = {{Nedić, Radenko}}, title = {{Utjecaj ultrazvučne homogenizacije na uspješnost mikroinkapsulacije ekstrakta tropa grožđa s proteinima kozje sirutke}}, } @mastersthesis{ptfos:2643, author = {{Nemet, Anja}}, title = {{Kinetika otpuštanja fenolnih spojeva iz liofilizacijom inkapsuliranih ekstrakata tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2631, author = {{Srdoč, Antun}}, title = {{Proizvodnja hidrolitičkih enzima tijekom uzgoja Trametes versicolor na pivskom tropu}}, } @mastersthesis{ptfos:2615, author = {{Kolarić, Marko}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ß-glukozidaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2600, author = {{Jurić, Nataša}}, title = {{Usporedba parametara kvalitete čajnog peciva bez glutena s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Franc pečenog pri različitim temperaturama}}, } @mastersthesis{ptfos:2570, author = {{Vojnić, Snježana}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2498, author = {{Buljan, Klara}}, title = {{Optimiranje procesa proizvodnje lipaze uzgojem Thermomyces lanuginosus na pogači buče}}, } @mastersthesis{ptfos:2474, author = {{Pavičić, Ana}}, title = {{Sušenje raspršivanjem - proizvodnja inkapsuliranih nanočestica}}, } @mastersthesis{ptfos:2451, author = {{Lulić, Iva}}, title = {{Gubici topline te promjena mase i boje dva tipa čajnog peciva tijekom procesa industrijskog pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2448, author = {{Kraljik, Helena}}, title = {{Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2383, author = {{Jurić, Tanja}}, title = {{Utjecaj različitih omotača na učinkovitost enkapsulacije ukupnih fenolnih spojeva iz ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2216, author = {{Smogar, Natalija}}, title = {{Biološka obrada pljevice ječma s gljivom Trametes gibbosa s ciljem povećanja ekstraktibilnosti biološki aktivnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:2178, author = {{Katalinić, Toni}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pomoću Phanerochaete chrysosporium na udio fenolnih spojeva u tropu grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2150, author = {{Pitinac, Ana}}, title = {{Prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:2033, author = {{Potočar, Anita}}, title = {{Biotransformacija pljevice ječma uz primjenu gljive Ceriporiopsis subvermispora}}, } @mastersthesis{ptfos:1911, author = {{Potočnik, Martin}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih induktora na aktivnost lakaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:1859, author = {{Oršolić, Ivan}}, title = {{Optimiranje ultrazvučne ekstrakcije fenolnih kiselina iz pljevice ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1844, author = {{Rašić, Anđela}}, title = {{Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1830, author = {{Šimunović, Roberto}}, title = {{Oksidacija galne kiseline katalizirana lakazom u različitim reaktorskim sustavima}}, } @mastersthesis{ptfos:1832, author = {{Lukačić, Teo}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pljevice ječma pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih kiselina}}, } @mastersthesis{ptfos:1823, author = {{Baotić, Ivana}}, title = {{Enzimski katalizirana sinteza biodizela iz otpadnog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:1813, author = {{Vukas, Tomislav}}, title = {{Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom pljevice pira računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:1812, author = {{Sršić, Matea}}, title = {{Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1613, author = {{Balen, Tena}}, title = {{Matematičko modeliranje kinetike promjene boje čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1402, author = {{Alilović, Kristina}}, title = {{Biovalorizacija konopljine pogače nakon obrade s Trametes versicolor i Humicula grisea}}, } @mastersthesis{ptfos:1399, author = {{Stanić, Katarina}}, title = {{Optimiranje procesa ultrazvučne ekstrakcije karnozinske kiseline iz ružmarina metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1393, author = {{Crnogaj, Anja}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na fizikalna i bioaktivna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1372, author = {{Buković, Katarina}}, title = {{Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1224, author = {{Jurić, Dino}}, title = {{Proizvodnja lakaze i mangan-peroksidaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na kukuruznoj silaži i bioreaktoru s pliticama}}, } @mastersthesis{ptfos:1205, author = {{Dvorski, Bruno}}, title = {{Automatizacija modela rashladnog tornja}}, } @mastersthesis{ptfos:1355, author = {{Tutić, Ana}}, title = {{Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1148, author = {{Jovanovac, Marko}}, title = {{Određivanje koncentracije šećera tijekom biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:1149, author = {{Karakaš, Martina}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz pšenice metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1042, author = {{Šibalić, Darijo}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost šećera iz kukuruzne silaže}}, } @mastersthesis{ptfos:1056, author = {{Vincetić, Anamarija}}, title = {{Proizvodnja bioplina iz pivskog tropa}}, } @mastersthesis{ptfos:1230, author = {{Čakalović, Lorena}}, title = {{Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode}}, } @mastersthesis{ptfos:1157, author = {{Čakalović, Lorena}}, title = {{Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode}}, } @mastersthesis{ptfos:987, author = {{Sluganović, Ana}}, title = {{Utjecaj biološke obrade kukuruzovine s Trametes versicolor na sadržaj ukupnih i pojedinačnih sirovih vlakana}}, } @mastersthesis{ptfos:942, author = {{Rukavina, Matej}}, title = {{Utjecaj transmembranskog tlaka na kakvoću vode obrađene nanofiltracijom}}, } @mastersthesis{ptfos:807, author = {{Ladan, Ivona}}, title = {{Uklanjanje arsena iz vode aktivnim ugljenom pripravljenim od ljusaka lješnjaka}}, } @mastersthesis{ptfos:150, author = {{Kajić, Dragana}}, title = {{Utjecaj biološke obrade kukuruzne silaže pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:152, author = {{Kolaković, Anita}}, title = {{Utjecaj dodatka kukuruzovine na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:175, author = {{Stojić, Marija}}, title = {{Anaerobna kodigestija stajske gnojnice i kukuruzne silaže u pilot postrojenju}}, } @mastersthesis{ptfos:179, author = {{Ćurić, Ana}}, title = {{Kinetička karakterizacija lipaze iz Thermomyces lanuginosus i njezina upotreba u proizvodnji biodizela iz suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:169, author = {{Jakšetić, Antonija}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:168, author = {{Ratkajec, Dalia}}, title = {{Utjecaj vrste membranske filtracije vode na potencijal nastanka trihalogenmetana}}, } @mastersthesis{ptfos:808, author = {{Žeravica, Sanja}}, title = {{Kinetička karakterizacija oksidaza aminokiselina iz različitih izvora i njihova primjena u oksidaciji L-metionina}}, } @mastersthesis{ptfos:318, author = {{Milinković, Dragana}}, title = {{Uklanjanje nitrata iz vode adsorpcijom}}, } @mastersthesis{ptfos:2791, author = {{Greganić, Katarina}}, title = {{Utjecaj temperature i vremena sušenja na udio ekstrahiranih fenolnih tvari iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:140, author = {{Šelo, Gordana}}, title = {{Utjecaj dodatka sirka na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:129, author = {{Bartolec, Vida}}, title = {{Kakvoća podzemnih voda vodocrpilišta Koprivničko-križevačke županije}}, } @mastersthesis{ptfos:124, author = {{Bellian, Uranela}}, title = {{Željezne bakterije u vodoopskrbnom sustavu grada Osijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:107, author = {{Jelinić, Ana}}, title = {{Mjerenje i regulacija razine pomoću mikroupravljača i ultrazvučnog mjernog pretvornika}}, } @mastersthesis{ptfos:108, author = {{Kuzmanović, Melita}}, title = {{Utjecaj biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:109, author = {{Mesarov, Danijela}}, title = {{Utjecaj temperature zraka na kinetiku sušenja šampinjona u fluidiziranom sloju}}, } @mastersthesis{ptfos:104, author = {{Nađ, Helena}}, title = {{Istraživanje primjene gljiva bijelog truljenja za razgradnju lignina i celuloze u piljevinama hrasta kitnjaka, bukve i cera}}, } @mastersthesis{ptfos:101, author = {{Kučko, Lucija}}, title = {{Utjecaj pH na ekstraktibilnost proteina i peptida iz brašna ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:97, author = {{Kovač, Ivan}}, title = {{Usporedba dva sustava za uzgoj gljive bijelog truljenja Trametes versicolor na čvrstim nosačima}}, } @mastersthesis{ptfos:96, author = {{Ćurković, Ivana}}, title = {{Projektiranje bioreaktora za uzgoj mikroorganizama na polučvrstim i čvrstim supstratima}}, } @mastersthesis{ptfos:92, author = {{Miljić, Goran}}, title = {{Racionalizacija potrošnje rashladne vode u Univerzalnom uređaju za ekstrakciju B-811 LSV}}, } @mastersthesis{ptfos:89, author = {{Čubel, Ivan}}, title = {{Biorazgradnja otpada porijeklom iz prehrambene i šumarske industrije u uvjetima fermentacije na čvrstim nosačima}}, } @mastersthesis{ptfos:87, author = {{Grgić, Jelena}}, title = {{Određivanje kemijskog sastava repinih rezanaca tijekom fermentacije s gljivom bijelog truljenja Phanerochaete chrysosporium}}, } @mastersthesis{ptfos:689, author = {{Jozić, Ivana}}, title = {{Određivanje kemijskog sastava repinih rezanaca tijekom fermentacije s plijesni Aspergillus niger}}, } @mastersthesis{ptfos:232, author = {{Katalinić, Zvonimir}}, title = {{Prijenos u dvofaznim vodenim sustavima}}, } @mastersthesis{ptfos:712, author = {{Mikić, Gorana}}, title = {{Utjecaj brzine miješanja na učinkovitost koagulacije i flokulacije}}, } @mastersthesis{ptfos:686, author = {{Stuparić, Maria}}, title = {{Regeneracija koenzima NAD+ u različitim mikrokanalima upotrebom slobodnog i imobiliziranog biokatalizatora}}, } @mastersthesis{ptfos:732, author = {{Jocić, Vlatka}}, title = {{Metode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:958, author = {{Sabol, Nataša}}, title = {{Kakvoća pojedinih sorti pšenica s područja Međimurske županije}}, } @mastersthesis{ptfos:363, author = {{Žigić, Martina}}, title = {{Uklanjanje organskih tvari iz podzemnih voda koagulacijom i flokulacijom}}, } @mastersthesis{ptfos:735, author = {{Komar, Marija}}, title = {{Obezbojenje različitih bojila pomoću Aspergillus ochraceus i Trichoderma harsianum}}, } @mastersthesis{ptfos:736, author = {{Škarica, Marija}}, title = {{Istraživanje utjecaja različitih kumarina na inhibiciju lakaze}}, } @mastersthesis{ptfos:726, author = {{Vuković, Jelena}}, title = {{Utjecaj načina ekstrakcije akcesornih tvari na određivanje udjela lignina u različitim lignoceluloznim materijalima}}, } @mastersthesis{ptfos:725, author = {{Prce, Matea}}, title = {{Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke}}, } @mastersthesis{ptfos:747, author = {{Ivanković, Ina}}, title = {{Utjecaj pH-vrijednosti podzemne vode na učinak koagulanata u procesu obradbe vode za piće}}, } @mastersthesis{ptfos:384, author = {{Thes, Ivana}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost proteina iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:755, author = {{Fegeš, Mateja}}, title = {{Permeabilizacija stanične stjenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću Tritona X-100 i Tweena 80}}, } @mastersthesis{ptfos:754, author = {{Varga, Lana}}, title = {{Permeabilizacija stanične stjenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću različitih organskih otapala}}, } @mastersthesis{ptfos:450, author = {{Pritišanac, Barbara}}, title = {{Praćenje amilografskih parametara ovisno o lokalitetu i sorti pšenice uroda 2008./09. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:758, author = {{Matanović, Marija}}, title = {{Primjena ultrazvuka u postupku dobivanja enzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae}}, } @mastersthesis{ptfos:795, author = {{Pavić, Nikolina}}, title = {{Optimiranje procesa ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2}}, } @mastersthesis{ptfos:517, author = {{Mikičić, Fabijan}}, title = {{Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od maline}}, } @mastersthesis{ptfos:486, author = {{Đalić, Sanela}}, title = {{Optimiranje postupka razgradnje stanične stjenke svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:487, author = {{Juras, Sanela}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)}}, } @mastersthesis{ptfos:489, author = {{Šutak, Josipa}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:490, author = {{Kertez, Viktor}}, title = {{Vrste korozijskih oštećenja konstrukcijskih materijala i koeficijent korozivnosti vode osječkog vodocrpilišta}}, } @mastersthesis{ptfos:492, author = {{Jakiša, Anita}}, title = {{Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od jagoda}}, } @mastersthesis{ptfos:502, author = {{Kresoja, Dejan}}, title = {{Matematičko modeliranje ekstrakcije ukupnih flavonoidnih spojeva iz konvencionalno uzgojenog zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:853, author = {{Tosenberger, Mihaela}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha}}, } @mastersthesis{ptfos:777, author = {{Kovač, Tihomir}}, title = {{Utjecaj predobrade micelija plijesni Aspergillus flavus na učinkovitost ultrazvučne homogenizacije}}, } @mastersthesis{ptfos:520, author = {{Hadžić, Dragana}}, title = {{Kinetika kruto–tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz liofiliziranih smokava}}, } @mastersthesis{ptfos:832, author = {{Bešlić (udano Gorički), Zrinka}}, title = {{Utjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:608, author = {{Tokić, Marko}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja glinene pločice}}, } @mastersthesis{ptfos:611, author = {{Ćosić, Anita}}, title = {{Modeliranje i optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije ukupnih polifenola iz konvencionalno uzgojenog zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:629, author = {{Kirić, Leonard}}, title = {{Kinetika konvekcijskog sušenja i rehidratacije smrznute "oblačinske" višnje}}, }