@mastersthesis{ptfos:2812, author = {{Mendeš, Marija}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina riže na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2809, author = {{Mrak, Anamaria}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2789, author = {{Cvetko, Dijana}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih hidrokoloida na kvalitetu krekera bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2779, author = {{Horki, Dario}}, title = {{Primjena računalne analize slike za određivanje svojstava topljenja sladoleda}}, } @mastersthesis{ptfos:2758, author = {{Kurečić, Ines}}, title = {{Prehrambene navike i kvaliteta života osoba na bezglutenskoj dijeti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj}}, } @mastersthesis{ptfos:2756, author = {{Baksa, Stella}}, title = {{Stavovi potrošača prema sladoledima dostupnima na tržištu Republike Hrvatske}}, } @mastersthesis{ptfos:2753, author = {{Božić, Barbara}}, title = {{Optimiranje proizvodnje krekera bez glutena na bazi rižinog i kukuruznog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:2754, author = {{Begić, Matea}}, title = {{Optimiranje proizvodnje čajnog peciva bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2749, author = {{Mamuzić, Davor}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ksilanaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2743, author = {{Presečan, Kristina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače badema na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2742, author = {{Mandić, Valentina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2739, author = {{Vrebac, Anđela}}, title = {{Utjecaj dodatka proteina bjelanjka jajeta na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2761, author = {{Sudar, Marija}}, title = {{Proteinski proizvodi iz zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:2788, author = {{Jakovljević, Petar}}, title = {{Usporedba unosa kafeina rekreativnih sportaša i opće populacije}}, } @mastersthesis{ptfos:2767, author = {{Puš, Matej}}, title = {{Utjecaj parametara miješanja pojne smjese na svojstva mikrokapsula ekstrakta tropa grožđa dobivenih u procesu sušenja raspršivanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:2766, author = {{Nedić, Radenko}}, title = {{Utjecaj ultrazvučne homogenizacije na uspješnost mikroinkapsulacije ekstrakta tropa grožđa s proteinima kozje sirutke}}, } @mastersthesis{ptfos:2643, author = {{Nemet, Anja}}, title = {{Kinetika otpuštanja fenolnih spojeva iz liofilizacijom inkapsuliranih ekstrakata tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2621, author = {{Daničić, Martina}}, title = {{Utjecaj teksture endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina}}, } @mastersthesis{ptfos:2615, author = {{Kolarić, Marko}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ß-glukozidaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2600, author = {{Jurić, Nataša}}, title = {{Usporedba parametara kvalitete čajnog peciva bez glutena s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Franc pečenog pri različitim temperaturama}}, } @mastersthesis{ptfos:2604, author = {{Grubeša, Marija}}, title = {{Određivanje kvalitete pšeničnog brašna mjerenjem površine farinografske krivulje}}, } @mastersthesis{ptfos:2570, author = {{Vojnić, Snježana}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2498, author = {{Buljan, Klara}}, title = {{Optimiranje procesa proizvodnje lipaze uzgojem Thermomyces lanuginosus na pogači buče}}, } @mastersthesis{ptfos:2451, author = {{Lulić, Iva}}, title = {{Gubici topline te promjena mase i boje dva tipa čajnog peciva tijekom procesa industrijskog pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2447, author = {{Keresturi, Sandi}}, title = {{Određivanje poroznosti sredine kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:2448, author = {{Kraljik, Helena}}, title = {{Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2482, author = {{Kercel, Antonio}}, title = {{Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:2432, author = {{Mršić, Viktorija}}, title = {{Unos fitoestrogena u ženskoj veganskoj populaciji}}, } @mastersthesis{ptfos:2415, author = {{Buljić, Mersudin}}, title = {{Tehnološka i nutritivna svojstva brašna leće}}, } @mastersthesis{ptfos:2393, author = {{Jelić, Ivana}}, title = {{Praćenje promjena kvalitativnih svojstava čajnog peciva s dodatkom liofiliziranog ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2383, author = {{Jurić, Tanja}}, title = {{Utjecaj različitih omotača na učinkovitost enkapsulacije ukupnih fenolnih spojeva iz ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2345, author = {{Stanković, Boris}}, title = {{Primjena preparata u slobodnoj prodaji za olakšavanje gastrointestinalnih simptoma karakterističnih za sindrom iritabilnog crijeva}}, } @mastersthesis{ptfos:2294, author = {{Tomašević, Matko}}, title = {{Određivanje geometrijskih značajki zrna ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2285, author = {{Ivanković, Ana}}, title = {{Upotreba različitih otopina u određivanju broja padanja prema Hagberg-Pertenu}}, } @mastersthesis{ptfos:2217, author = {{Puškadija, Izabela}}, title = {{Ispitivanje svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu}}, } @mastersthesis{ptfos:2218, author = {{Cvetko, Dijana}}, title = {{Prinos brašna u frakcijskom postupku mljevenja zrna pira}}, } @mastersthesis{ptfos:2178, author = {{Katalinić, Toni}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pomoću Phanerochaete chrysosporium na udio fenolnih spojeva u tropu grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2161, author = {{Vidakušić, Valentin}}, title = {{Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:2081, author = {{Dubovski, Ana}}, title = {{Određivanje oksidacijske gelacijske sposobnosti pšeničnog brašna pomoću Mikro Visko-Amilografa}}, } @mastersthesis{ptfos:2082, author = {{Topić, Matea}}, title = {{Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima srebrovim nitratom i bakrovim sulfatom na broj padanja prema Hagberg-Pertenu}}, } @mastersthesis{ptfos:2092, author = {{Jaković, Marina}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera}}, } @mastersthesis{ptfos:2080, author = {{Drozdek, Antonella}}, title = {{Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera}}, } @mastersthesis{ptfos:2127, author = {{Kolak, Nera}}, title = {{Određivanje vanjskih svojstava krekera s dodacima tropa grožđa i rajčice nedestruktivnim metodama}}, } @mastersthesis{ptfos:2126, author = {{Koljđeraj, Antonio}}, title = {{Upotreba pivarskog ječmenog slada kao zamjena za dodatak saharoze u proizvodnji biskvita}}, } @mastersthesis{ptfos:2117, author = {{Blažević, Monika}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera}}, } @mastersthesis{ptfos:2124, author = {{Živić, Ana}}, title = {{Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima srebrovim nitratom i bakrovim sulfatom na amilografske pokazatelje pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:2021, author = {{Jurić, Nataša}}, title = {{Kvalitativna svojstva sorti pira koje se uzgajaju u Republici Hrvatskoj}}, } @mastersthesis{ptfos:2073, author = {{Marić, Tanja}}, title = {{Prijenos deoksinivalenola i njegovih derivata iz ječma u slad tijekom procesa slađenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1962, author = {{Hojka, Martina}}, title = {{Utjecaj ječmenog brašna na kvalitetu krekera}}, } @mastersthesis{ptfos:1950, author = {{Mandić, Valentina}}, title = {{Određivanje fizikalnih i kemijskih svojstava pšenice namijenjene proizvodnji mlinskih proizvoda u pogonu "Papuk" Našice}}, } @mastersthesis{ptfos:1911, author = {{Potočnik, Martin}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih induktora na aktivnost lakaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:1853, author = {{Hećimović, Matija}}, title = {{Fizikalno-kemijska svojstva sorti ozimog ječma Bc instituta}}, } @mastersthesis{ptfos:1854, author = {{Kamenjaš, Mateja}}, title = {{Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit}}, } @mastersthesis{ptfos:1867, author = {{Lozić, Marija}}, title = {{Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo}}, } @mastersthesis{ptfos:1859, author = {{Oršolić, Ivan}}, title = {{Optimiranje ultrazvučne ekstrakcije fenolnih kiselina iz pljevice ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1844, author = {{Rašić, Anđela}}, title = {{Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1832, author = {{Lukačić, Teo}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pljevice ječma pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih kiselina}}, } @mastersthesis{ptfos:1825, author = {{Begić, Andrea}}, title = {{Morfološka i tehnološka svojstva kultivara ozimog pravog pira Bc Vigor}}, } @mastersthesis{ptfos:1813, author = {{Vukas, Tomislav}}, title = {{Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom pljevice pira računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:1814, author = {{Crnčan, Marin}}, title = {{Upotreba pivarskog ječmenog slada kao zamjena za dodatak saharoze i glukoze u proizvodnji čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:1812, author = {{Sršić, Matea}}, title = {{Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1788, author = {{Čevapović, Iva}}, title = {{Ispitivanje kvalitete medenjaka proizvedenih od pivarskog ječmenog slada i pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1772, author = {{Prodanović, Nikolina}}, title = {{Određivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Favorit i Bosut}}, } @mastersthesis{ptfos:1613, author = {{Balen, Tena}}, title = {{Matematičko modeliranje kinetike promjene boje čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1521, author = {{Zmaić, Katarina}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih modificiranih škrobova na termofizikalna svojstva pilećeg surimija}}, } @mastersthesis{ptfos:1489, author = {{Huzjak, Boris}}, title = {{Prehrambene i životne navike sedmogodišnje djece s područja grada Osijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:1405, author = {{Barić, Marija}}, title = {{Fizikalno-kemijska svojstva zrna i brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:1392, author = {{Velikanović, Valentina}}, title = {{Klasifikacija zrna ozime pšenice određivanjem geometrijskih značajki zrna računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:1486, author = {{Žulj, Senka}}, title = {{Mješavine za pekarstvo i gotove smjese za kruh i sitna peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:1389, author = {{Martinović, Slaviša}}, title = {{Utjecaj dodatka ječmenog slada na svojstva čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:1393, author = {{Crnogaj, Anja}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na fizikalna i bioaktivna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1378, author = {{Filipović, Marija}}, title = {{Procjena pekarske kvalitete kultivara ozime pšenice primjenom kemometrijske analize glavnih komponenata (PCA)}}, } @mastersthesis{ptfos:1379, author = {{Marek, Hana}}, title = {{Reološka svojstva tijesta od brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:1380, author = {{Lukić, Josip}}, title = {{Retencijska sposobnost brašna sorti pšenice roda 2017. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:1387, author = {{Koči, Matea}}, title = {{Utjecaj fizikalno-kemijskih parametara kvalitete pšeničnog zrna na postotak izbrašnjavanja}}, } @mastersthesis{ptfos:1382, author = {{Mareljić, Martina}}, title = {{Začini u pekarskim proizvodima}}, } @mastersthesis{ptfos:1372, author = {{Buković, Katarina}}, title = {{Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1369, author = {{Farago, Nives}}, title = {{Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:1364, author = {{Pavlović, Mateja}}, title = {{Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve}}, } @mastersthesis{ptfos:1221, author = {{Andrašek, Iva}}, title = {{Prijelaz ergot alkaloida iz raži u proizvode mljevenja i kruh}}, } @mastersthesis{ptfos:1204, author = {{Čuljak, Jaka}}, title = {{Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju čajnog peciva s dodatkom pogača bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje}}, } @mastersthesis{ptfos:1185, author = {{Brašnić, Mato}}, title = {{Svojstva, sastav i prehrambena vrijednost žitarica}}, } @mastersthesis{ptfos:1186, author = {{Šnjarić, Ela}}, title = {{Tehnologija proizvodnje i mljevenja zobi te primjena zobi u prehrani}}, } @mastersthesis{ptfos:1167, author = {{Klobučarić, Valentina}}, title = {{Sirak kao sirovina u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:1164, author = {{Faćko, Ana-Marija}}, title = {{Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d.}}, } @mastersthesis{ptfos:1149, author = {{Karakaš, Martina}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz pšenice metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1137, author = {{Ćorić, Nevena}}, title = {{Konzumacija pekarskih proizvoda i procjena unosa soli odrasle populacije tri regije Hrvatske}}, } @mastersthesis{ptfos:1024, author = {{Sović, Ivana}}, title = {{Socioekonomski status i stanje uhranjenosti djece školskog uzrasta s područja grada Osijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:1016, author = {{Kolak, Paula}}, title = {{Praćenje kvalitativnih svojstava kruha s dodatkom pivskog i jabučnog tropa}}, } @mastersthesis{ptfos:1018, author = {{Budetić, Fedra}}, title = {{Praćenje promjena teksturalnih svojstava vafel proizvoda tijekom skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1060, author = {{Subota, Nataša}}, title = {{Mogućnosti obrade riže u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:1089, author = {{Barić, Marija}}, title = {{Postupak s ječmom prilikom prijema u silos PPK "Valpovo"}}, } @mastersthesis{ptfos:1081, author = {{Filipović, Marija}}, title = {{Prijem pšenice u silos "Slavonija Županja" d.d. 2015. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:1035, author = {{Jonjić, Željka}}, title = {{Reološka svojstva pšeničnog brašna s dodatkom repinih rezanaca i utjecaj na kvalitetu proizvoda na bazi brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1034, author = {{Markuš (udano Keser), Mirela}}, title = {{Utjecaj dodatka jabučnog tropa na kvalitativne parametre kruha tijekom pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:1036, author = {{Penava, Tihomir}}, title = {{Utjecaj dodatka pivskog tropa na kvalitetu kruha i čajnog peciva kao funkcionalnih proizvoda}}, } @mastersthesis{ptfos:1002, author = {{Fako, Josipa}}, title = {{Određivanje sadržaja željeza u različitim tipovima brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:995, author = {{Krušelj, Marijeta}}, title = {{Amilografsko ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom ječmenog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1110, author = {{Kopić, Ivana}}, title = {{Utjecaj procesnih parametara na svojstva kruha s dodatkom bučine pogače proizvedenog u industrijskim uvjetima}}, } @mastersthesis{ptfos:981, author = {{Efendić, Tamara}}, title = {{Praćenje kvalitete čajnog peciva s dodatkom repinih rezanaca}}, } @mastersthesis{ptfos:971, author = {{Sušac, Elena}}, title = {{Utjecaj vrste masnoće na temperaturni profil tijekom pečenja čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:970, author = {{Demirović, Amina}}, title = {{Prehrana i životne navike oboljelih od arterijske hipertenzije na području Sarajeva}}, } @mastersthesis{ptfos:634, author = {{Farago, Nives}}, title = {{Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta}}, } @mastersthesis{ptfos:345, author = {{Solje, Lucija}}, title = {{Primjena računalne analize slike u praćenju boje čajnog peciva s dodatkom šećera različite granulacije}}, } @mastersthesis{ptfos:916, author = {{Međugorac, Sanja}}, title = {{Utjecaj dodatka repinih rezanaca na svojstva teksture i promjenu boje kruha tijekom pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:176, author = {{Vidaković, Kristina}}, title = {{Kriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine goveđeg mesa}}, } @mastersthesis{ptfos:178, author = {{Friščić, Stjepan}}, title = {{Kriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine pilećeg surimija}}, } @mastersthesis{ptfos:154, author = {{Hrg, Danica}}, title = {{Utjecaj granulacije šećera na temperaturni profil tijekom pečenja čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:151, author = {{Sermek-Marčec, Ivan}}, title = {{Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima i stupnja oštećenja škroba na amilografski profil pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:153, author = {{Gligora, Kristina}}, title = {{Utjecaj modifikacije metode ispitivanja retencijske sposobnosti brašna prema različitim otapalima na predviđanje kvalitete čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:177, author = {{Kotarski, Ivana}}, title = {{Praćenje kvalitativnih parametara čajnog peciva pripremljenog sa svinjskom masti}}, } @mastersthesis{ptfos:139, author = {{Petrović, Manja}}, title = {{Promjene kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna nakon skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:134, author = {{Širić, Martina}}, title = {{Unos skrivene soli i šećera studenata Sveučilišta u Osijeku}}, } @mastersthesis{ptfos:26, author = {{Jurić, Tena}}, title = {{Sorte pšenica Bc-instituta priznate od 2010. do 2014. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:326, author = {{Stepanović, Marko}}, title = {{Utjecaj temperature skladištenja na raspodjelu zearalenona u frakcijama slada}}, } @mastersthesis{ptfos:130, author = {{Eljuga, Gorana}}, title = {{Unos ugljikohidrata i pojavnost bolesti vezanih uz trudnoću u trudnica s područja grada Osijeka}}, } @mastersthesis{ptfos:127, author = {{Rečić, Maja}}, title = {{Usporedba konzumacije pekarskih proizvoda odrasle populacije Dalmacije i Like}}, } @mastersthesis{ptfos:125, author = {{Grec, Marijana}}, title = {{Mikotoksini u žitaricama žetve 2013. u Hrvatskoj}}, } @mastersthesis{ptfos:71, author = {{Kopić, Ivana}}, title = {{Postupak s pšenicom tijekom prijema u "Belje" d.d., PC Mlin}}, } @mastersthesis{ptfos:115, author = {{Ivić, Ivana}}, title = {{Modeliranje promjene boje čajnog peciva tijekom pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:119, author = {{Bošnjaković, Nikolina}}, title = {{Primjena računalne analize slike u praćenju boje čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:114, author = {{Hajek, Dora}}, title = {{Utjecaj promjene testnih parametara na rezultate ispitivanja reološkog profila pšeničnog brašna pomoću Brabenderovog GlutoPeak-a}}, } @mastersthesis{ptfos:112, author = {{Jurošević, Ivana}}, title = {{Utjecaj temperature i različitog udjela natrijevog hidrogenkarbonata na teksturu i boju čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:666, author = {{Marijanović-Vincetić, Dubravka}}, title = {{Konzumacija pekarskih proizvoda i procjena unosa soli odrasle populacije s područja Slavonije}}, } @mastersthesis{ptfos:694, author = {{Tkalec, Davor}}, title = {{Utjecaj stupnja oštećenosti škroba na amilografsko ispitivanje pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:698, author = {{Kožul, Željko}}, title = {{Praćenje temperature i kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna tijekom pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:704, author = {{Kramarić, Matija}}, title = {{Utjecaj stupnja kontaminacije pšenice plijesnima roda Fusarium na pojavu "divljeg piva"}}, } @mastersthesis{ptfos:701, author = {{Turi, Jelena}}, title = {{Utvrđivanje parametara proizvodnje i kakvoće autohtonog sira "Prga" iz Prekodravlja}}, } @mastersthesis{ptfos:708, author = {{Marković, Branko}}, title = {{Ispitivanje pivarske kakvoće sorti ječma Vanessa i Tiffany}}, } @mastersthesis{ptfos:356, author = {{Dudaš, Karlo}}, title = {{Ispitivanje uspješnosti proteolitičke razgradnje pšenice pri restriktivnom postupku slađenja}}, } @mastersthesis{ptfos:717, author = {{Ivanović, Luka}}, title = {{Utjecaj stupnja kontaminacije ječma s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola i zearalenona u sladu}}, } @mastersthesis{ptfos:822, author = {{Gagula, Goran}}, title = {{Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskoga ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:715, author = {{Markovac, Krunoslav}}, title = {{Utjecaj temperature i vlažnosti tijekom klijanja na citolitičku razgradnju zrna pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:732, author = {{Jocić, Vlatka}}, title = {{Metode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:958, author = {{Sabol, Nataša}}, title = {{Kakvoća pojedinih sorti pšenica s područja Međimurske županije}}, } @mastersthesis{ptfos:737, author = {{Krnić, Josipa}}, title = {{Utjecaj vremena miješanja i udjela vode u zamjesu na kvalitetu tjestenine}}, } @mastersthesis{ptfos:379, author = {{Kovačević, Marija}}, title = {{Utjecaj udjela proteina i vlažnog glutena na pecivna svojstva brašna pšenice s osječkog područja uroda 2010. i 2011. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:378, author = {{Žiža, Nataša}}, title = {{Prehrambene i životne navike studenata Sveučilišta u Osijeku}}, } @mastersthesis{ptfos:740, author = {{Ćakarun, Josipa}}, title = {{Ispitivanje amilolitičke aktivnosti pšeničnog brašna mikro visko-amilografom}}, } @mastersthesis{ptfos:375, author = {{Vidmar, Jelena}}, title = {{Proizvodnja novih tipova sireva na obiteljskom gospodarstvu Vidmar u Hrvatskoj Dubici}}, } @mastersthesis{ptfos:247, author = {{Hajek, Dora}}, title = {{Označavanje i prehrambena vrijednost kruha}}, } @mastersthesis{ptfos:245, author = {{Bošnjaković, Nikolina}}, title = {{Marketing u pekarstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:380, author = {{Čuljak, Marijana}}, title = {{Ispitivanje fermentacije kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka probiotičkom bakterijom Lactobacillus casei Lc-01}}, } @mastersthesis{ptfos:749, author = {{Divković, Ivana}}, title = {{Kakvoća prehrane u domu za starije osobe u Tuzli}}, } @mastersthesis{ptfos:750, author = {{Popović, Tamara}}, title = {{Određivanje ß-glukana u domaćim sortama ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:446, author = {{Lončarić, Marin}}, title = {{Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:236, author = {{Ratkajec, Dalia}}, title = {{Upotreba aditiva u pekarskoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:450, author = {{Pritišanac, Barbara}}, title = {{Praćenje amilografskih parametara ovisno o lokalitetu i sorti pšenice uroda 2008./09. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:316, author = {{Knežević, Sanja}}, title = {{Skladištenje žitarica i oprema u skladištima}}, } @mastersthesis{ptfos:451, author = {{Rušnov, Krešimir}}, title = {{Razvoj enzimske aktivnosti zrna tijekom klijanja pšenice u kontroliranim uvjetima}}, } @mastersthesis{ptfos:306, author = {{Tomić, Ivana}}, title = {{Kvaliteta, nutritivna vrijednost i zdravstvena ispravnost kruha}}, } @mastersthesis{ptfos:302, author = {{Popadić, Ivana}}, title = {{Kikiriki u prehrani}}, } @mastersthesis{ptfos:274, author = {{Kožul, Željko}}, title = {{Prehrambeni proizvodi od soje}}, } @mastersthesis{ptfos:770, author = {{Horvat, Martina}}, title = {{Utjecaj stupnja kontaminacije pšeničnog slada s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola tijekom proizvodnje piva}}, } @mastersthesis{ptfos:771, author = {{Šimonji, Kristina}}, title = {{Ispitivanje kvalitete tjestenine proizvedene od mješavine krupica pšenica Triticum durum i Triticum aestivum}}, } @mastersthesis{ptfos:453, author = {{Kobaš, Andrea}}, title = {{Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:789, author = {{Topić, Ivanka}}, title = {{Utjecaj stupnja zagađenosti pšenice plijesnima Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola (DON-a) u sladu}}, } @mastersthesis{ptfos:477, author = {{Petrešin, Tomislav}}, title = {{Svojstva pasti dvostruko modificiranih škrobova izoliranih iz različitih sorti raži}}, } @mastersthesis{ptfos:964, author = {{Plavšić, Josipa}}, title = {{Parametri proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na obiteljskom gospodarstvu u Bošnjacima}}, } @mastersthesis{ptfos:489, author = {{Šutak, Josipa}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:494, author = {{Šimunić, Neda}}, title = {{Aktivnost polifenol oksidaze u ekstraktima brašna od cjelovitog zrna različitih sorti pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:500, author = {{Jelašac, Anita}}, title = {{Svojstva pasti umreženih i acetiliranih škrobova pšenice i krumpira}}, } @mastersthesis{ptfos:403, author = {{Škarica, Marija}}, title = {{Skladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u Vinkovci}}, } @mastersthesis{ptfos:804, author = {{Krnjak, Marina}}, title = {{Ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom brašna ječma sorte "Bingo" uroda 2008./2009. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:805, author = {{Jurišić, Blanka}}, title = {{Kvalitativna svojstva kruha s dodatkom brašna ječma sorte "Bingo" uroda 2008./2009. godine}}, } @mastersthesis{ptfos:965, author = {{Ister, Ana-Marija}}, title = {{Udio β-glukana u različitim sortama ječma uroda 2008./2009. godine i utjecaj ječmenog brašna na reološka svojstva tijesta}}, } @mastersthesis{ptfos:508, author = {{Gagula, Goran}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice}}, } @mastersthesis{ptfos:365, author = {{Bojanić, Maria}}, title = {{Poboljšivači u proizvodnji kruha i peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:510, author = {{Marketanović, Marija}}, title = {{Analiza teksture hrvatskih autohtonih ovčjih sireva}}, } @mastersthesis{ptfos:509, author = {{Marketanović, Željka}}, title = {{Analiza teksture polutvrdih sireva različitih proizvođača na hrvatskom tržištu}}, } @mastersthesis{ptfos:512, author = {{Grozaj, Krunoslav}}, title = {{Ispitivanje sladarske kakvoće sorte pšenice Adriana}}, } @mastersthesis{ptfos:853, author = {{Tosenberger, Mihaela}}, title = {{Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha}}, } @mastersthesis{ptfos:834, author = {{Večenaj, Maja}}, title = {{Utjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina}}, } @mastersthesis{ptfos:525, author = {{Vranješ, Dubravka}}, title = {{Praćenje kvalitete pšeničnog brašna i kruha s dodatkom posija}}, } @mastersthesis{ptfos:534, author = {{Glavaš, Ana}}, title = {{Pekarski proizvodi kao izvor željeza u prehrani}}, } @mastersthesis{ptfos:835, author = {{Dorbić, Ivo}}, title = {{Senzorska kvaliteta polupečenih pekarskih proizvoda s dodatkom pšeničnog kiselog tijesta}}, } @mastersthesis{ptfos:550, author = {{Jovičić, Andrej}}, title = {{Praćenje kvalitete bijelog i polubijelog industrijskog kruha računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:809, author = {{Previšić, Ivana}}, title = {{Praćenje kvalitete različitih vrsta industrijskog kruha računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:532, author = {{Fegeš, Mateja}}, title = {{Soja u prehrani: za i protiv}}, } @mastersthesis{ptfos:592, author = {{Mihić, Đurđica}}, title = {{Reološka svojstva brašna s dodatkom karboksimetilceluloze, mliječne kiseline i starter kulture}}, } @mastersthesis{ptfos:607, author = {{Blažek, Hrvoje}}, title = {{Kvaliteta pšeničnog kruha s dodatkom kiselog tijesta, mliječne kiseline i karboksimetilceluloze}}, } @mastersthesis{ptfos:598, author = {{Plavšić, Amalija}}, title = {{Mikrobna populacija krušnih mrvica}}, } @mastersthesis{ptfos:616, author = {{Jurković, Vlatka}}, title = {{Klijavost pšenice u ovisnosti o uvjetima skladištenja}}, } @mastersthesis{ptfos:427, author = {{Juranić, Sanja}}, title = {{Pekarski kvasac}}, } @mastersthesis{ptfos:2799, author = {{Jurkin, Ivana}}, title = {{Praćenje kvalitete pšeničnog kruha s dodatkom nativnih i ekstrudiranih posija}}, }