TY - THES ID - ptfos:2940 TI - Značaj prehrambenih vlakana zobi u prehrani AU - Periš, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2943 TI - Trajno slano pecivo u tehnologiji finih pekarskih i srodnih proizvoda AU - Miličević, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2904 TI - Udio teških metala i ukupnih polifenola te antioksidativna aktivnost kava s dodatkom gljiva AU - Pernar, Patricija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2898 TI - Kvaliteta kruha proizvedenog od smjese pšeničnog brašna i brašna žira hrasta Quercus rotundifolia AU - Leskovar, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2899 TI - Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i brašna žira hrasta Quercus rotundifolia AU - Sokolović, Silvija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2896 TI - Analiza prehrane i prehrambenih obrazaca djece s poremećajima iz spektra autizma AU - Zandt, Karla DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2903 TI - Primjena brašna pogače lana kao zamjene za mlijeko u prahu u proizvodnji sladoleda AU - Barić, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2845 TI - Utjecaj dodatka brašna uljne pogače lješnjaka na kvalitetu čajnog peciva bez glutena AU - Selak-Zeljko, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2844 TI - Utjecaj dodatka različitih proteinskih koncentrata na kvalitetu krekera bez glutena AU - Lovrić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2812 TI - Utjecaj dodatka koncentrata proteina riže na kvalitetu kruha bez glutena AU - Mendeš, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2905 TI - Vegetarijanska i omnivorska prehrana: unos vodovodne vode, nusprodukata dezinfekcije vode te fitokemikalija koje im mogu promijeniti štetni učinak AU - Hublin, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2809 TI - Utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na kvalitetu kruha bez glutena AU - Mrak, Anamaria DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2789 TI - Utjecaj dodatka različitih hidrokoloida na kvalitetu krekera bez glutena AU - Cvetko, Dijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2779 TI - Primjena računalne analize slike za određivanje svojstava topljenja sladoleda AU - Horki, Dario DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2758 TI - Prehrambene navike i kvaliteta života osoba na bezglutenskoj dijeti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj AU - Kurečić, Ines DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2756 TI - Stavovi potrošača prema sladoledima dostupnima na tržištu Republike Hrvatske AU - Baksa, Stella DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2753 TI - Optimiranje proizvodnje krekera bez glutena na bazi rižinog i kukuruznog brašna AU - Božić, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2754 TI - Optimiranje proizvodnje čajnog peciva bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba AU - Begić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2749 TI - Proizvodnja i karakterizacija enzima ksilanaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma AU - Mamuzić, Davor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2743 TI - Utjecaj dodatka brašna uljne pogače badema na kvalitetu čajnog peciva bez glutena AU - Presečan, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2742 TI - Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu čajnog peciva bez glutena AU - Mandić, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2739 TI - Utjecaj dodatka proteina bjelanjka jajeta na kvalitetu kruha bez glutena AU - Vrebac, Anđela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2761 TI - Proteinski proizvodi iz zrna soje AU - Sudar, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2788 TI - Usporedba unosa kafeina rekreativnih sportaša i opće populacije AU - Jakovljević, Petar DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2767 TI - Utjecaj parametara miješanja pojne smjese na svojstva mikrokapsula ekstrakta tropa grožđa dobivenih u procesu sušenja raspršivanjem AU - Puš, Matej DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2766 TI - Utjecaj ultrazvučne homogenizacije na uspješnost mikroinkapsulacije ekstrakta tropa grožđa s proteinima kozje sirutke AU - Nedić, Radenko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2643 TI - Kinetika otpuštanja fenolnih spojeva iz liofilizacijom inkapsuliranih ekstrakata tropa grožđa sorte cabernet sauvignon AU - Nemet, Anja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2621 TI - Utjecaj teksture endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina AU - Daničić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2615 TI - Proizvodnja i karakterizacija enzima ß-glukozidaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma AU - Kolarić, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2604 TI - Određivanje kvalitete pšeničnog brašna mjerenjem površine farinografske krivulje AU - Grubeša, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2600 TI - Usporedba parametara kvalitete čajnog peciva bez glutena s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Franc pečenog pri različitim temperaturama AU - Jurić, Nataša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2570 TI - Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu kruha bez glutena AU - Vojnić, Snježana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2498 TI - Optimiranje procesa proizvodnje lipaze uzgojem Thermomyces lanuginosus na pogači buče AU - Buljan, Klara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2451 TI - Gubici topline te promjena mase i boje dva tipa čajnog peciva tijekom procesa industrijskog pečenja AU - Lulić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2447 TI - Određivanje poroznosti sredine kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba računalnom analizom slike AU - Keresturi, Sandi DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2448 TI - Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba AU - Kraljik, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2482 TI - Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon računalnom analizom slike AU - Kercel, Antonio DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2432 TI - Unos fitoestrogena u ženskoj veganskoj populaciji AU - Mršić, Viktorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2415 TI - Tehnološka i nutritivna svojstva brašna leće AU - Buljić, Mersudin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2393 TI - Praćenje promjena kvalitativnih svojstava čajnog peciva s dodatkom liofiliziranog ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon AU - Jelić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2383 TI - Utjecaj različitih omotača na učinkovitost enkapsulacije ukupnih fenolnih spojeva iz ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon AU - Jurić, Tanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2345 TI - Primjena preparata u slobodnoj prodaji za olakšavanje gastrointestinalnih simptoma karakterističnih za sindrom iritabilnog crijeva AU - Stanković, Boris DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2294 TI - Određivanje geometrijskih značajki zrna ječma AU - Tomašević, Matko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2285 TI - Upotreba različitih otopina u određivanju broja padanja prema Hagberg-Pertenu AU - Ivanković, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2217 TI - Ispitivanje svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu AU - Puškadija, Izabela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2218 TI - Prinos brašna u frakcijskom postupku mljevenja zrna pira AU - Cvetko, Dijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2178 TI - Utjecaj biološke obrade pomoću Phanerochaete chrysosporium na udio fenolnih spojeva u tropu grožđa AU - Katalinić, Toni DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2161 TI - Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva AU - Vidakušić, Valentin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2081 TI - Određivanje oksidacijske gelacijske sposobnosti pšeničnog brašna pomoću Mikro Visko-Amilografa AU - Dubovski, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2082 TI - Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima srebrovim nitratom i bakrovim sulfatom na broj padanja prema Hagberg-Pertenu AU - Topić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2092 TI - Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera AU - Jaković, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2080 TI - Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera AU - Drozdek, Antonella DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2127 TI - Određivanje vanjskih svojstava krekera s dodacima tropa grožđa i rajčice nedestruktivnim metodama AU - Kolak, Nera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2126 TI - Upotreba pivarskog ječmenog slada kao zamjena za dodatak saharoze u proizvodnji biskvita AU - Koljđeraj, Antonio DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2117 TI - Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera AU - Blažević, Monika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2124 TI - Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima srebrovim nitratom i bakrovim sulfatom na amilografske pokazatelje pšeničnog brašna AU - Živić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2021 TI - Kvalitativna svojstva sorti pira koje se uzgajaju u Republici Hrvatskoj AU - Jurić, Nataša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2073 TI - Prijenos deoksinivalenola i njegovih derivata iz ječma u slad tijekom procesa slađenja AU - Marić, Tanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1962 TI - Utjecaj ječmenog brašna na kvalitetu krekera AU - Hojka, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1950 TI - Određivanje fizikalnih i kemijskih svojstava pšenice namijenjene proizvodnji mlinskih proizvoda u pogonu "Papuk" Našice AU - Mandić, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1911 TI - Utjecaj dodatka različitih induktora na aktivnost lakaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na pljevici ječma AU - Potočnik, Martin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1853 TI - Fizikalno-kemijska svojstva sorti ozimog ječma Bc instituta AU - Hećimović, Matija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1854 TI - Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit AU - Kamenjaš, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1867 TI - Priprema pšenice za meljavu u pogonu "Žito" Đakovo AU - Lozić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1859 TI - Optimiranje ultrazvučne ekstrakcije fenolnih kiselina iz pljevice ječma metodom odzivnih površina AU - Oršolić, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1844 TI - Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon AU - Rašić, Anđela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1832 TI - Utjecaj biološke obrade pljevice ječma pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih kiselina AU - Lukačić, Teo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1825 TI - Morfološka i tehnološka svojstva kultivara ozimog pravog pira Bc Vigor AU - Begić, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1813 TI - Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom pljevice pira računalnom analizom slike AU - Vukas, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1814 TI - Upotreba pivarskog ječmenog slada kao zamjena za dodatak saharoze i glukoze u proizvodnji čajnog peciva AU - Crnčan, Marin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1812 TI - Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna AU - Sršić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1788 TI - Ispitivanje kvalitete medenjaka proizvedenih od pivarskog ječmenog slada i pšeničnog brašna AU - Čevapović, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1772 TI - Određivanje maksimalne viskoznosti Brabenderovim amilografom mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Favorit i Bosut AU - Prodanović, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1613 TI - Matematičko modeliranje kinetike promjene boje čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon AU - Balen, Tena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1521 TI - Utjecaj dodatka različitih modificiranih škrobova na termofizikalna svojstva pilećeg surimija AU - Zmaić, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1489 TI - Prehrambene i životne navike sedmogodišnje djece s područja grada Osijeka AU - Huzjak, Boris DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1405 TI - Fizikalno-kemijska svojstva zrna i brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine AU - Barić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1392 TI - Klasifikacija zrna ozime pšenice određivanjem geometrijskih značajki zrna računalnom analizom slike AU - Velikanović, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1486 TI - Mješavine za pekarstvo i gotove smjese za kruh i sitna peciva AU - Žulj, Senka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1389 TI - Utjecaj dodatka ječmenog slada na svojstva čajnog peciva AU - Martinović, Slaviša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1393 TI - Utjecaj dodatka tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na fizikalna i bioaktivna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna AU - Crnogaj, Anja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1378 TI - Procjena pekarske kvalitete kultivara ozime pšenice primjenom kemometrijske analize glavnih komponenata (PCA) AU - Filipović, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1379 TI - Reološka svojstva tijesta od brašna sorti ozime pšenice roda 2017. godine AU - Marek, Hana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1380 TI - Retencijska sposobnost brašna sorti pšenice roda 2017. godine AU - Lukić, Josip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1387 TI - Utjecaj fizikalno-kemijskih parametara kvalitete pšeničnog zrna na postotak izbrašnjavanja AU - Koči, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1382 TI - Začini u pekarskim proizvodima AU - Mareljić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1372 TI - Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon AU - Buković, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1369 TI - Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje AU - Farago, Nives DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1364 TI - Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve AU - Pavlović, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1221 TI - Prijelaz ergot alkaloida iz raži u proizvode mljevenja i kruh AU - Andrašek, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1204 TI - Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju čajnog peciva s dodatkom pogača bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje AU - Čuljak, Jaka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1185 TI - Svojstva, sastav i prehrambena vrijednost žitarica AU - Brašnić, Mato DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1186 TI - Tehnologija proizvodnje i mljevenja zobi te primjena zobi u prehrani AU - Šnjarić, Ela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1167 TI - Sirak kao sirovina u prehrambenoj industriji AU - Klobučarić, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1164 TI - Praćenje kvalitete brašna u laboratoriju mlina "Slavonija Županja" d.d. AU - Faćko, Ana-Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1149 TI - Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz pšenice metodom odzivnih površina AU - Karakaš, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1137 TI - Konzumacija pekarskih proizvoda i procjena unosa soli odrasle populacije tri regije Hrvatske AU - Ćorić, Nevena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1024 TI - Socioekonomski status i stanje uhranjenosti djece školskog uzrasta s područja grada Osijeka AU - Sović, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1016 TI - Praćenje kvalitativnih svojstava kruha s dodatkom pivskog i jabučnog tropa AU - Kolak, Paula DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1018 TI - Praćenje promjena teksturalnih svojstava vafel proizvoda tijekom skladištenja AU - Budetić, Fedra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1060 TI - Mogućnosti obrade riže u prehrambenoj industriji AU - Subota, Nataša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1089 TI - Postupak s ječmom prilikom prijema u silos PPK "Valpovo" AU - Barić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1081 TI - Prijem pšenice u silos "Slavonija Županja" d.d. 2015. godine AU - Filipović, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1035 TI - Reološka svojstva pšeničnog brašna s dodatkom repinih rezanaca i utjecaj na kvalitetu proizvoda na bazi brašna AU - Jonjić, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1034 TI - Utjecaj dodatka jabučnog tropa na kvalitativne parametre kruha tijekom pečenja AU - Markuš (udano Keser), Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1036 TI - Utjecaj dodatka pivskog tropa na kvalitetu kruha i čajnog peciva kao funkcionalnih proizvoda AU - Penava, Tihomir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1002 TI - Određivanje sadržaja željeza u različitim tipovima brašna AU - Fako, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:995 TI - Amilografsko ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom ječmenog brašna AU - Krušelj, Marijeta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1110 TI - Utjecaj procesnih parametara na svojstva kruha s dodatkom bučine pogače proizvedenog u industrijskim uvjetima AU - Kopić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:981 TI - Praćenje kvalitete čajnog peciva s dodatkom repinih rezanaca AU - Efendić, Tamara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:971 TI - Utjecaj vrste masnoće na temperaturni profil tijekom pečenja čajnog peciva AU - Sušac, Elena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:970 TI - Prehrana i životne navike oboljelih od arterijske hipertenzije na području Sarajeva AU - Demirović, Amina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:634 TI - Pekarski proizvodi na osnovi lisnatog tijesta AU - Farago, Nives DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:345 TI - Primjena računalne analize slike u praćenju boje čajnog peciva s dodatkom šećera različite granulacije AU - Solje, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:916 TI - Utjecaj dodatka repinih rezanaca na svojstva teksture i promjenu boje kruha tijekom pečenja AU - Međugorac, Sanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:176 TI - Kriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine goveđeg mesa AU - Vidaković, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:178 TI - Kriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine pilećeg surimija AU - Friščić, Stjepan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:154 TI - Utjecaj granulacije šećera na temperaturni profil tijekom pečenja čajnog peciva AU - Hrg, Danica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:151 TI - Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima i stupnja oštećenja škroba na amilografski profil pšeničnog brašna AU - Sermek-Marčec, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:153 TI - Utjecaj modifikacije metode ispitivanja retencijske sposobnosti brašna prema različitim otapalima na predviđanje kvalitete čajnog peciva AU - Gligora, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:177 TI - Praćenje kvalitativnih parametara čajnog peciva pripremljenog sa svinjskom masti AU - Kotarski, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:139 TI - Promjene kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna nakon skladištenja AU - Petrović, Manja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:134 TI - Unos skrivene soli i šećera studenata Sveučilišta u Osijeku AU - Širić, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:26 TI - Sorte pšenica Bc-instituta priznate od 2010. do 2014. godine AU - Jurić, Tena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:326 TI - Utjecaj temperature skladištenja na raspodjelu zearalenona u frakcijama slada AU - Stepanović, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:130 TI - Unos ugljikohidrata i pojavnost bolesti vezanih uz trudnoću u trudnica s područja grada Osijeka AU - Eljuga, Gorana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:127 TI - Usporedba konzumacije pekarskih proizvoda odrasle populacije Dalmacije i Like AU - Rečić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:125 TI - Mikotoksini u žitaricama žetve 2013. u Hrvatskoj AU - Grec, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:71 TI - Postupak s pšenicom tijekom prijema u "Belje" d.d., PC Mlin AU - Kopić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:115 TI - Modeliranje promjene boje čajnog peciva tijekom pečenja AU - Ivić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:119 TI - Primjena računalne analize slike u praćenju boje čajnog peciva od pšeničnog brašna AU - Bošnjaković, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:114 TI - Utjecaj promjene testnih parametara na rezultate ispitivanja reološkog profila pšeničnog brašna pomoću Brabenderovog GlutoPeak-a AU - Hajek, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:112 TI - Utjecaj temperature i različitog udjela natrijevog hidrogenkarbonata na teksturu i boju čajnog peciva AU - Jurošević, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:666 TI - Konzumacija pekarskih proizvoda i procjena unosa soli odrasle populacije s područja Slavonije AU - Marijanović-Vincetić, Dubravka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:694 TI - Utjecaj stupnja oštećenosti škroba na amilografsko ispitivanje pšeničnog brašna AU - Tkalec, Davor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:698 TI - Praćenje temperature i kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna tijekom pečenja AU - Kožul, Željko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:704 TI - Utjecaj stupnja kontaminacije pšenice plijesnima roda Fusarium na pojavu "divljeg piva" AU - Kramarić, Matija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:701 TI - Utvrđivanje parametara proizvodnje i kakvoće autohtonog sira "Prga" iz Prekodravlja AU - Turi, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:708 TI - Ispitivanje pivarske kakvoće sorti ječma Vanessa i Tiffany AU - Marković, Branko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:356 TI - Ispitivanje uspješnosti proteolitičke razgradnje pšenice pri restriktivnom postupku slađenja AU - Dudaš, Karlo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:717 TI - Utjecaj stupnja kontaminacije ječma s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola i zearalenona u sladu AU - Ivanović, Luka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:822 TI - Određivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskoga ječma AU - Gagula, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:715 TI - Utjecaj temperature i vlažnosti tijekom klijanja na citolitičku razgradnju zrna pšenice AU - Markovac, Krunoslav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:732 TI - Metode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu AU - Jocić, Vlatka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:958 TI - Kakvoća pojedinih sorti pšenica s područja Međimurske županije AU - Sabol, Nataša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:737 TI - Utjecaj vremena miješanja i udjela vode u zamjesu na kvalitetu tjestenine AU - Krnić, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:379 TI - Utjecaj udjela proteina i vlažnog glutena na pecivna svojstva brašna pšenice s osječkog područja uroda 2010. i 2011. godine AU - Kovačević, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:378 TI - Prehrambene i životne navike studenata Sveučilišta u Osijeku AU - Žiža, Nataša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:740 TI - Ispitivanje amilolitičke aktivnosti pšeničnog brašna mikro visko-amilografom AU - Ćakarun, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:375 TI - Proizvodnja novih tipova sireva na obiteljskom gospodarstvu Vidmar u Hrvatskoj Dubici AU - Vidmar, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:247 TI - Označavanje i prehrambena vrijednost kruha AU - Hajek, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:245 TI - Marketing u pekarstvu AU - Bošnjaković, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:380 TI - Ispitivanje fermentacije kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka probiotičkom bakterijom Lactobacillus casei Lc-01 AU - Čuljak, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:749 TI - Kakvoća prehrane u domu za starije osobe u Tuzli AU - Divković, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:750 TI - Određivanje ß-glukana u domaćim sortama ječma AU - Popović, Tamara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:446 TI - Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja AU - Lončarić, Marin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:236 TI - Upotreba aditiva u pekarskoj industriji AU - Ratkajec, Dalia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:450 TI - Praćenje amilografskih parametara ovisno o lokalitetu i sorti pšenice uroda 2008./09. godine AU - Pritišanac, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:316 TI - Skladištenje žitarica i oprema u skladištima AU - Knežević, Sanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:451 TI - Razvoj enzimske aktivnosti zrna tijekom klijanja pšenice u kontroliranim uvjetima AU - Rušnov, Krešimir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:306 TI - Kvaliteta, nutritivna vrijednost i zdravstvena ispravnost kruha AU - Tomić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:302 TI - Kikiriki u prehrani AU - Popadić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:274 TI - Prehrambeni proizvodi od soje AU - Kožul, Željko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:770 TI - Utjecaj stupnja kontaminacije pšeničnog slada s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola tijekom proizvodnje piva AU - Horvat, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:771 TI - Ispitivanje kvalitete tjestenine proizvedene od mješavine krupica pšenica Triticum durum i Triticum aestivum AU - Šimonji, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:453 TI - Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine AU - Kobaš, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:789 TI - Utjecaj stupnja zagađenosti pšenice plijesnima Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola (DON-a) u sladu AU - Topić, Ivanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:477 TI - Svojstva pasti dvostruko modificiranih škrobova izoliranih iz različitih sorti raži AU - Petrešin, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:964 TI - Parametri proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na obiteljskom gospodarstvu u Bošnjacima AU - Plavšić, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:489 TI - Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari AU - Šutak, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:494 TI - Aktivnost polifenol oksidaze u ekstraktima brašna od cjelovitog zrna različitih sorti pšenice AU - Šimunić, Neda DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:500 TI - Svojstva pasti umreženih i acetiliranih škrobova pšenice i krumpira AU - Jelašac, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:403 TI - Skladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u Vinkovci AU - Škarica, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:804 TI - Ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom brašna ječma sorte "Bingo" uroda 2008./2009. godine AU - Krnjak, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:805 TI - Kvalitativna svojstva kruha s dodatkom brašna ječma sorte "Bingo" uroda 2008./2009. godine AU - Jurišić, Blanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:965 TI - Udio β-glukana u različitim sortama ječma uroda 2008./2009. godine i utjecaj ječmenog brašna na reološka svojstva tijesta AU - Ister, Ana-Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:508 TI - Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom slađenja na topljivost proteina pšenice AU - Gagula, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:365 TI - Poboljšivači u proizvodnji kruha i peciva AU - Bojanić, Maria DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:510 TI - Analiza teksture hrvatskih autohtonih ovčjih sireva AU - Marketanović, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:509 TI - Analiza teksture polutvrdih sireva različitih proizvođača na hrvatskom tržištu AU - Marketanović, Željka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:512 TI - Ispitivanje sladarske kakvoće sorte pšenice Adriana AU - Grozaj, Krunoslav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:853 TI - Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha AU - Tosenberger, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:834 TI - Utjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina AU - Večenaj, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:525 TI - Praćenje kvalitete pšeničnog brašna i kruha s dodatkom posija AU - Vranješ, Dubravka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:534 TI - Pekarski proizvodi kao izvor željeza u prehrani AU - Glavaš, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:835 TI - Senzorska kvaliteta polupečenih pekarskih proizvoda s dodatkom pšeničnog kiselog tijesta AU - Dorbić, Ivo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:550 TI - Praćenje kvalitete bijelog i polubijelog industrijskog kruha računalnom analizom slike AU - Jovičić, Andrej DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:809 TI - Praćenje kvalitete različitih vrsta industrijskog kruha računalnom analizom slike AU - Previšić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:532 TI - Soja u prehrani: za i protiv AU - Fegeš, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:592 TI - Reološka svojstva brašna s dodatkom karboksimetilceluloze, mliječne kiseline i starter kulture AU - Mihić, Đurđica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:607 TI - Kvaliteta pšeničnog kruha s dodatkom kiselog tijesta, mliječne kiseline i karboksimetilceluloze AU - Blažek, Hrvoje DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:598 TI - Mikrobna populacija krušnih mrvica AU - Plavšić, Amalija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:616 TI - Klijavost pšenice u ovisnosti o uvjetima skladištenja AU - Jurković, Vlatka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:427 TI - Pekarski kvasac AU - Juranić, Sanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2799 TI - Praćenje kvalitete pšeničnog kruha s dodatkom nativnih i ekstrudiranih posija AU - Jurkin, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -