@mastersthesis{ptfos:2832, author = {{Raguž, Željka}}, title = {{Oksidacija katehola lakazom iz Trametes versicolor u šaržnom reaktoru i mikroreaktoru}}, } @mastersthesis{ptfos:2812, author = {{Mendeš, Marija}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina riže na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2809, author = {{Mrak, Anamaria}}, title = {{Utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2789, author = {{Cvetko, Dijana}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih hidrokoloida na kvalitetu krekera bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2753, author = {{Božić, Barbara}}, title = {{Optimiranje proizvodnje krekera bez glutena na bazi rižinog i kukuruznog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:2754, author = {{Begić, Matea}}, title = {{Optimiranje proizvodnje čajnog peciva bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2763, author = {{Marić, Gabriela}}, title = {{Primjena pločastih izmjenjivača topline u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:2744, author = {{Popijač, Ana}}, title = {{Profil polifenolnih spojeva tijekom proizvodnje lignolitičkih enzima uzgojem Trametes versicolor na pivskom tropu}}, } @mastersthesis{ptfos:2749, author = {{Mamuzić, Davor}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ksilanaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2747, author = {{Kelemen, Kristina}}, title = {{Utjecaj biotransformacije pivskog tropa s Trametes versicolor na ekstraktibilnost šećera}}, } @mastersthesis{ptfos:2743, author = {{Presečan, Kristina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače badema na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2742, author = {{Mandić, Valentina}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu čajnog peciva bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2739, author = {{Vrebac, Anđela}}, title = {{Utjecaj dodatka proteina bjelanjka jajeta na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2767, author = {{Puš, Matej}}, title = {{Utjecaj parametara miješanja pojne smjese na svojstva mikrokapsula ekstrakta tropa grožđa dobivenih u procesu sušenja raspršivanjem}}, } @mastersthesis{ptfos:2766, author = {{Nedić, Radenko}}, title = {{Utjecaj ultrazvučne homogenizacije na uspješnost mikroinkapsulacije ekstrakta tropa grožđa s proteinima kozje sirutke}}, } @mastersthesis{ptfos:2713, author = {{Brtan, Matej}}, title = {{Inkapsulacija ionskim geliranjem: Utjecaj omotača na učinkovitost inkapsulacije ekstrakta tropa grožđa sorte merlot}}, } @mastersthesis{ptfos:2683, author = {{Pilipović, Barbara}}, title = {{Mikrovalna ekstrakcija polifenolnih spojeva iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2643, author = {{Nemet, Anja}}, title = {{Kinetika otpuštanja fenolnih spojeva iz liofilizacijom inkapsuliranih ekstrakata tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2631, author = {{Srdoč, Antun}}, title = {{Proizvodnja hidrolitičkih enzima tijekom uzgoja Trametes versicolor na pivskom tropu}}, } @mastersthesis{ptfos:2615, author = {{Kolarić, Marko}}, title = {{Proizvodnja i karakterizacija enzima ß-glukozidaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:2600, author = {{Jurić, Nataša}}, title = {{Usporedba parametara kvalitete čajnog peciva bez glutena s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Franc pečenog pri različitim temperaturama}}, } @mastersthesis{ptfos:2570, author = {{Vojnić, Snježana}}, title = {{Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu kruha bez glutena}}, } @mastersthesis{ptfos:2498, author = {{Buljan, Klara}}, title = {{Optimiranje procesa proizvodnje lipaze uzgojem Thermomyces lanuginosus na pogači buče}}, } @mastersthesis{ptfos:2451, author = {{Lulić, Iva}}, title = {{Gubici topline te promjena mase i boje dva tipa čajnog peciva tijekom procesa industrijskog pečenja}}, } @mastersthesis{ptfos:2447, author = {{Keresturi, Sandi}}, title = {{Određivanje poroznosti sredine kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:2448, author = {{Kraljik, Helena}}, title = {{Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba}}, } @mastersthesis{ptfos:2482, author = {{Kercel, Antonio}}, title = {{Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon računalnom analizom slike}}, } @mastersthesis{ptfos:2414, author = {{Mijatović, Ružica}}, title = {{Mikrovalna ekstrakcija fenolnih spojeva iz proizvodnih ostataka vinarija}}, } @mastersthesis{ptfos:2393, author = {{Jelić, Ivana}}, title = {{Praćenje promjena kvalitativnih svojstava čajnog peciva s dodatkom liofiliziranog ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2383, author = {{Jurić, Tanja}}, title = {{Utjecaj različitih omotača na učinkovitost enkapsulacije ukupnih fenolnih spojeva iz ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:2303, author = {{Šplajt, Ivana}}, title = {{Utjecaj procesnih uvjeta i načina kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost polifenolnih spojeva iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2240, author = {{Jakić, Iva}}, title = {{Ekstrakcija bioaktivnih tvari iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije}}, } @mastersthesis{ptfos:2178, author = {{Katalinić, Toni}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pomoću Phanerochaete chrysosporium na udio fenolnih spojeva u tropu grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:2161, author = {{Vidakušić, Valentin}}, title = {{Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva}}, } @mastersthesis{ptfos:2059, author = {{Jelušić, Marija Magdalena}}, title = {{Transport čvrstog materijala u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:1952, author = {{Nemet, Anja}}, title = {{Uloga enkapsulacije u prijenosu bioaktivnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:1911, author = {{Potočnik, Martin}}, title = {{Utjecaj dodatka različitih induktora na aktivnost lakaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na pljevici ječma}}, } @mastersthesis{ptfos:1850, author = {{Begić, Ena}}, title = {{Ultrazvučna ekstrakcija bioaktivnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:1859, author = {{Oršolić, Ivan}}, title = {{Optimiranje ultrazvučne ekstrakcije fenolnih kiselina iz pljevice ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1848, author = {{Bogadi, Dora}}, title = {{Utjecaj procesnih uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na prinos ekstrakcije tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1844, author = {{Rašić, Anđela}}, title = {{Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon}}, } @mastersthesis{ptfos:1830, author = {{Šimunović, Roberto}}, title = {{Oksidacija galne kiseline katalizirana lakazom u različitim reaktorskim sustavima}}, } @mastersthesis{ptfos:1832, author = {{Lukačić, Teo}}, title = {{Utjecaj biološke obrade pljevice ječma pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih kiselina}}, } @mastersthesis{ptfos:1821, author = {{Šimunović, Sara}}, title = {{Utjecaj procesnih uvjeta ultrazvučne ekstrakcije na prinos ekstrakcije tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1399, author = {{Stanić, Katarina}}, title = {{Optimiranje procesa ultrazvučne ekstrakcije karnozinske kiseline iz ružmarina metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1393, author = {{Crnogaj, Anja}}, title = {{Utjecaj dodatka tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na fizikalna i bioaktivna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1357, author = {{Kraljević, Šima}}, title = {{Adsorpcija derivata kvercetina na ß-glukan}}, } @mastersthesis{ptfos:1224, author = {{Jurić, Dino}}, title = {{Proizvodnja lakaze i mangan-peroksidaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na kukuruznoj silaži i bioreaktoru s pliticama}}, } @mastersthesis{ptfos:1205, author = {{Dvorski, Bruno}}, title = {{Automatizacija modela rashladnog tornja}}, } @mastersthesis{ptfos:1356, author = {{Zeko-Pivač, Anđela}}, title = {{Kinetika kruto-tekuće ekstrakcije bioaktivnih tvari iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:1148, author = {{Jovanovac, Marko}}, title = {{Određivanje koncentracije šećera tijekom biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:1149, author = {{Karakaš, Martina}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz pšenice metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:1027, author = {{Vasilj, Iva}}, title = {{Kemometrijski model zavisnosti svojstava kvalitete pšeničnog zrna i brašna}}, } @mastersthesis{ptfos:1042, author = {{Šibalić, Darijo}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost šećera iz kukuruzne silaže}}, } @mastersthesis{ptfos:1230, author = {{Čakalović, Lorena}}, title = {{Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode}}, } @mastersthesis{ptfos:1157, author = {{Čakalović, Lorena}}, title = {{Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode}}, } @mastersthesis{ptfos:987, author = {{Sluganović, Ana}}, title = {{Utjecaj biološke obrade kukuruzovine s Trametes versicolor na sadržaj ukupnih i pojedinačnih sirovih vlakana}}, } @mastersthesis{ptfos:150, author = {{Kajić, Dragana}}, title = {{Utjecaj biološke obrade kukuruzne silaže pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:152, author = {{Kolaković, Anita}}, title = {{Utjecaj dodatka kukuruzovine na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:175, author = {{Stojić, Marija}}, title = {{Anaerobna kodigestija stajske gnojnice i kukuruzne silaže u pilot postrojenju}}, } @mastersthesis{ptfos:169, author = {{Jakšetić, Antonija}}, title = {{Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz ječma metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:2791, author = {{Greganić, Katarina}}, title = {{Utjecaj temperature i vremena sušenja na udio ekstrahiranih fenolnih tvari iz tropa grožđa}}, } @mastersthesis{ptfos:140, author = {{Šelo, Gordana}}, title = {{Utjecaj dodatka sirka na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor}}, } @mastersthesis{ptfos:108, author = {{Kuzmanović, Melita}}, title = {{Utjecaj biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva}}, } @mastersthesis{ptfos:109, author = {{Mesarov, Danijela}}, title = {{Utjecaj temperature zraka na kinetiku sušenja šampinjona u fluidiziranom sloju}}, } @mastersthesis{ptfos:104, author = {{Nađ, Helena}}, title = {{Istraživanje primjene gljiva bijelog truljenja za razgradnju lignina i celuloze u piljevinama hrasta kitnjaka, bukve i cera}}, } @mastersthesis{ptfos:92, author = {{Miljić, Goran}}, title = {{Racionalizacija potrošnje rashladne vode u Univerzalnom uređaju za ekstrakciju B-811 LSV}}, } @mastersthesis{ptfos:89, author = {{Čubel, Ivan}}, title = {{Biorazgradnja otpada porijeklom iz prehrambene i šumarske industrije u uvjetima fermentacije na čvrstim nosačima}}, } @mastersthesis{ptfos:78, author = {{Jovanovac, Marko}}, title = {{Izmjenjivači topline u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{ptfos:560, author = {{Ćurić, Ana}}, title = {{Granulometrijski sastav zrna kao čimbenik skladištenja žitarica}}, } @mastersthesis{ptfos:707, author = {{Kovač, Marija}}, title = {{Utjecaj uvjeta ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih spojeva iz aronije (Aronia melanocarpa)}}, } @mastersthesis{ptfos:729, author = {{Rajić, Marina}}, title = {{Analiza fitofarmakoloških sastavnica suhog ekstrakta vrijeska (Satureja montana L.) i njegova potencijalna primjena}}, } @mastersthesis{ptfos:732, author = {{Jocić, Vlatka}}, title = {{Metode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu}}, } @mastersthesis{ptfos:726, author = {{Vuković, Jelena}}, title = {{Utjecaj načina ekstrakcije akcesornih tvari na određivanje udjela lignina u različitim lignoceluloznim materijalima}}, } @mastersthesis{ptfos:384, author = {{Thes, Ivana}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost proteina iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:266, author = {{Kovač, Marija}}, title = {{Pločasti izmjenjivači topline}}, } @mastersthesis{ptfos:795, author = {{Pavić, Nikolina}}, title = {{Optimiranje procesa ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2}}, } @mastersthesis{ptfos:480, author = {{Grbec, Valentina}}, title = {{Optimiranje sastava paste za pranje ruku s dodatkom zemlje za bijeljenje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja}}, } @mastersthesis{ptfos:486, author = {{Đalić, Sanela}}, title = {{Optimiranje postupka razgradnje stanične stjenke svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) metodom odzivnih površina}}, } @mastersthesis{ptfos:487, author = {{Juras, Sanela}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)}}, } @mastersthesis{ptfos:489, author = {{Šutak, Josipa}}, title = {{Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari}}, } @mastersthesis{ptfos:502, author = {{Kresoja, Dejan}}, title = {{Matematičko modeliranje ekstrakcije ukupnih flavonoidnih spojeva iz konvencionalno uzgojenog zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:520, author = {{Hadžić, Dragana}}, title = {{Kinetika kruto–tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz liofiliziranih smokava}}, } @mastersthesis{ptfos:547, author = {{Bešvir, Željka}}, title = {{Optimiranje i modeliranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije polifenolnih spojeva iz ekološki uzgojenog zrna soje}}, } @mastersthesis{ptfos:611, author = {{Ćosić, Anita}}, title = {{Modeliranje i optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije ukupnih polifenola iz konvencionalno uzgojenog zrna soje}}, }