@mastersthesis{ktfst:1338, author = {{Šantić, Ivona}}, title = {{Fenolni antioksidansi cvijeta jadranskog petrovca}}, } @mastersthesis{ktfst:1237, author = {{Prga, Ivana}}, title = {{Kemijski sastav i biološki potencijal lista i cvijeta motra}}, } @mastersthesis{ktfst:1233, author = {{Borzić, Matea}}, title = {{Uklanjanje olova iz otpadnih voda korištenjem nusproizvoda/otpada iz prehrambene indrustrije}}, } @mastersthesis{ktfst:1238, author = {{Podrug, Roko}}, title = {{Kemijski sastav i biološki potencijal motra}}, } @mastersthesis{ktfst:1288, author = {{Matić, Anica}}, title = {{Proizvodnja piva Lag.Anica}}, } @mastersthesis{ktfst:1276, author = {{Pedišić, Elena}}, title = {{Potenciometrijsko određivanje fluorida u realnim uzorcima meda s otoka Hvara}}, } @mastersthesis{ktfst:1259, author = {{Ćorić, Ivona}}, title = {{Sadrzaj tokoferola u motru (Crithmum maritimum L.)}}, } @mastersthesis{ktfst:1304, author = {{Marić, Nikola}}, title = {{Tehnologija proizvodnje funkcionalnog napitka na bazi sladovine}}, } @mastersthesis{ktfst:1302, author = {{Šumera, Maja}}, title = {{Bioaktivni sastojci otpadne vode iz prerade maslina u ulje}}, } @mastersthesis{ktfst:1303, author = {{Divić, Lucija}}, title = {{Utjecaj ekstrakcijskog otapala na fenolni sastav i antioksidacijska svojstva ekstrakta motra}}, } @mastersthesis{ktfst:1318, author = {{Herceg, Ana}}, title = {{Utjecaj masene koncentracije NaX zeolita i korištenja razbijala virova na sorpciju bakra}}, } @mastersthesis{ktfst:1313, author = {{Kovačević, Kristina}}, title = {{Kemijski sastav eteričnih ulja izoliranih iz različitih dijelova Crithmum maritimum L.}}, } @mastersthesis{ktfst:1322, author = {{Kovačić, Rea}}, title = {{Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost ekstrakata motra (Crithum maritimum L.) dobivenih korištenjem različitih metoda ekstrakcije}}, } @mastersthesis{ktfst:1323, author = {{Grubeša, Jelena}}, title = {{Lactobacilus paraplantarum kao prirodni konzervans}}, } @mastersthesis{ktfst:1319, author = {{Koceić, Petra}}, title = {{Profili hlapivih spojeva eteričnih ulja i hidrolata motra (Critimum maritimum L.) dobivenih različitim postupcima destilacija}}, } @mastersthesis{ktfst:1223, author = {{Periša, Karmen}}, title = {{Antimikrobni učinak Padina pavonica i odabranih fenolnih spojeva na patogene bakterije}}, } @mastersthesis{ktfst:1120, author = {{Krivić, Ivona}}, title = {{Antimikrobni učinak smjese ekstrakta lista kupine i odabranih fenolnih spojeva na patogene bakterije}}, } @mastersthesis{ktfst:1171, author = {{Pranjković, Lorena}}, title = {{Utjecaj metode vinifikacije na profil tvari boje crnog vina}}, } @mastersthesis{ktfst:1087, author = {{Nadilo, Antonia}}, title = {{Fenolni profil i biološki potencijal nusproizvoda vinifikacije crnog i rose vina}}, } @mastersthesis{ktfst:1116, author = {{Bulaš, Natalija}}, title = {{Tehnologija proizvodnje i analiza craft piva "Brucošica"}}, } @mastersthesis{ktfst:1121, author = {{Ivandić, Luka}}, title = {{Tehnologija proizvodnje i analiza komovice}}, } @mastersthesis{ktfst:1172, author = {{Krivić, Nikolina}}, title = {{Tvari boje voćnih vina}}, } @mastersthesis{ktfst:1074, author = {{Tadić, Andrea}}, title = {{Fenolni profil i biološki potencijal nusproizvoda vinifikacije bijelog vina}}, } @mastersthesis{ktfst:1022, author = {{Nikolov, Nikolina}}, title = {{Biološki potencijal odabrnih crvenih algi}}, } @mastersthesis{ktfst:1001, author = {{Gabre, Petra}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost lišća masline}}, } @mastersthesis{ktfst:1033, author = {{Mimica, Nina}}, title = {{Utjecaj staništa na kemijski sastav i biološka svojstva motra}}, } @mastersthesis{ktfst:925, author = {{Podrug, Roko}}, title = {{Biološki potencijal kupine}}, } @mastersthesis{ktfst:1035, author = {{Bumbak, Josipa}}, title = {{Fenolni sastav plodova roda Rosa}}, } @mastersthesis{ktfst:979, author = {{Prga, Ivana}}, title = {{Proizvodnja voćnih rakija i likera}}, } @mastersthesis{ktfst:908, author = {{Bulaš, Natalija}}, title = {{Ekstrakti začinskog i ljekovitog bilja kao prirodni inhibitori polifenol oksidaza}}, } @mastersthesis{ktfst:637, author = {{Jelavić - Šako, Maša}}, title = {{Izolacija, kemijski sastav i biološka aktivnost eteričnih ulja pinja, primorskog bora i pukinje}}, } @mastersthesis{ktfst:663, author = {{Božić Bakušić, Marina}}, title = {{Utjecaj dodataka na kojima je sorbiran bakar na pH vrijednost humusa}}, } @mastersthesis{ktfst:675, author = {{Bumbak, Josipa}}, title = {{Antimikrobni učinak ekstrakta zelenog čaja na patogene uzročnike kvarenja hrane}}, } @mastersthesis{ktfst:676, author = {{Vrdoljak, Lucija}}, title = {{Određivanje atioksidacijskog djelovanja fenolnih kiselina ORAC metodom}}, } @mastersthesis{ktfst:674, author = {{Gabre, Petra}}, title = {{Pregled istraživanja antimikrobnog učinka biljnih ekstrakata u mesu}}, } @mastersthesis{ktfst:671, author = {{Guberović, Tea}}, title = {{Utjecaj različitih dodataka humusu na pH vrijednost humusa}}, } @mastersthesis{ktfst:677, author = {{Rašić, Tonka Mirjana}}, title = {{Određivanje antimikrobnog učinka začinskog bilja na Enterococcus faecalis}}, } @mastersthesis{ktfst:700, author = {{Grbavac, Marijana}}, title = {{Utjecaj biljnih ekstrakata na parametre kakvoće ribljih burgera}}, } @mastersthesis{ktfst:763, author = {{Roković, Ivana}}, title = {{Glukozinolatni profil dvoredca (Diplotaxis erucoides). Konvencionalna vs. mikrovalovima potpomognuta izolacija hlapljivih spojeva}}, } @mastersthesis{ktfst:689, author = {{Ramljak, Tea}}, title = {{Pesticidi u hrani}}, } @mastersthesis{ktfst:686, author = {{Ivandić, Luka}}, title = {{Usporedba konvencionalnih analitičkih metoda za određivanje udjela soli u hrani}}, } @mastersthesis{ktfst:685, author = {{Mimica, Nina}}, title = {{Usporedba fenolnog sastava i antioksidacijske aktivnosti ekstrakata bijelog i crnog češnjaka pripravljenih postupkom ekstrakcije mikrovalovima}}, } @mastersthesis{ktfst:707, author = {{Uidl, Dora}}, title = {{Izolacija hlapljivih spojeva meda od ružmarina ultrazvučnom ekstrakcijom prije i nakon zagrijavanja}}, } @mastersthesis{ktfst:559, author = {{Jolić, Nina}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost izolata hlapljivih spojeva brokule i kineske brokule pripravljenih primjenom mikrovalne ekstrakcije}}, } @mastersthesis{ktfst:537, author = {{Varenina, Ivan}}, title = {{Ravnoteža sorpcije bakra na kaolinu (T=298 K)}}, } @mastersthesis{ktfst:410, author = {{Miljak, Zrinka}}, title = {{Utjecaj tipa miješala na ionsku izmjenu u šaržnom reaktoru sa i bez razbijala virova}}, } @mastersthesis{ktfst:446, author = {{Butorac, Valentina}}, title = {{Utjecaj primijenjene metode ekstrakcije na izolaciju bioaktivnih komponenti iz lavande}}, } @mastersthesis{ktfst:493, author = {{Galić, Antonija}}, title = {{Određivanje teških metala u sjemenkama štitaste ognjice i rukole}}, } @mastersthesis{ktfst:470, author = {{Šarić, Matea}}, title = {{Antimikrobna aktivnost biljnih ekstrakata na odabrane patogene uzročnike kvarenja hrane}}, } @mastersthesis{ktfst:449, author = {{Granić, Glorija}}, title = {{Uporaba biljnih ekstrakata u svrhu poboljšanja oksidacijske stabilnosti odabranih proizvoda ribarstva}}, } @mastersthesis{ktfst:448, author = {{Botić, Viktorija}}, title = {{Utjecaj primijenjene metode ekstrakcije na izolaciju bioaktivnih komponenti iz jadranskih algi Ulva lactuca, Dictyota dichotoma i Padina pavonica}}, } @mastersthesis{ktfst:475, author = {{Vlaić, Ivan}}, title = {{Hlapljivi spojevi meda od facelije prije i poslije zagrijavanja}}, } @mastersthesis{ktfst:459, author = {{Viduka, Karla}}, title = {{Izolacija i identifikacija spojeva eteričnog ulja klinčića}}, } @mastersthesis{ktfst:447, author = {{Nikolov, Nikolina}}, title = {{Utjecaj dodataka biljnih ekstrakata na oksidativnu stabilnost ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:474, author = {{Klanac, Anita}}, title = {{Utjecaj načina ekstrakcije na antioksidacijski kapacitet makroalgi (ORAC metoda)}}, } @mastersthesis{ktfst:472, author = {{Dugandžić, Anđela}}, title = {{Antimikrobna aktivnost na patogene uzročnike kvarenja hrane}}, } @mastersthesis{ktfst:473, author = {{Smoljo, Marina}}, title = {{Antioksidacijski potencijal različitih ekstrakata jadranskih algi}}, } @mastersthesis{ktfst:458, author = {{Vlašić, Marko}}, title = {{Modifikacija eugenola djelovanjem peroksidaza}}, } @mastersthesis{ktfst:394, author = {{Mihajlovski, Marija}}, title = {{Primjena mikrovalne ekstrakcije za izolaciju bioaktivnih spojeva iz smeđe alge Dictyota dichotoma var. Intricate}}, } @mastersthesis{ktfst:305, author = {{Pervan, Ivana}}, title = {{Određivanje aktivnosti enzima polifenoloksidaze u uzorcima kultivirane borovnice}}, } @mastersthesis{ktfst:325, author = {{Bezić, Ana}}, title = {{Određivanje sterola dubrovačkih maslinovih ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:302, author = {{Zrnić, Tanja}}, title = {{Utjecaj skvalena na oksidacijsku stabilnost ekstra djevičanskog maslinovog ulja i ribljeg ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:276, author = {{Jolić, Nina}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost fenola: interakcija derivata hidroksibenzojeve kiseline}}, } @mastersthesis{ktfst:284, author = {{Vrdoljak, Lucija}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost fenola: interakcija derivata hidroksicimetne kiseline}}, } @mastersthesis{ktfst:349, author = {{Zenčić, Marijana}}, title = {{Određivanje antioksidacijske aktivnosti i inhibicijskog djelovanja vodenog ekstrakta gorke naranče (Citrus aurantium L.) na aktivnost acetilkolinesteraze i butirilkolinesteraze}}, } @mastersthesis{ktfst:303, author = {{Jelavić - Šako, Maša}}, title = {{Upotreba liposoma u cilju povećanja antioksidacijske aktivnosti ekstrakata borovnice}}, } @mastersthesis{ktfst:337, author = {{Vučković, Ana}}, title = {{Kemijski sastav i biološka aktivnost eteričnog ulja iz sjemenki gorke naranče}}, } @mastersthesis{ktfst:282, author = {{Grbavac, Marijana}}, title = {{Sinergijski antioksidacijski učinak flavan-3-ola}}, } @mastersthesis{ktfst:304, author = {{Dropulić, Ana Marija}}, title = {{Utjecaj primjene emulzijskih sustava na učinak fenolnih ekstrakata borovnice u produljenju oksidacijske stabilnosti ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:301, author = {{Bukvić, Antonia}}, title = {{Oksidacijska stabilnost i udio ukupnih fenola maslinovog ulja autohtonih hrvatskih sorti maslina - Oblice, Buhavice, Lastovke i Drobnice u periodu rane i kasne berbe}}, } @mastersthesis{ktfst:278, author = {{Zelenika, Ana}}, title = {{Utjecaj dodataka biljnog materijala i ekstrakta lovora na oksidacijsku stabilnost ribljeg ulja}}, } @mastersthesis{ktfst:277, author = {{Ivandić, Luka}}, title = {{Utjecaj primjene pektolitičkih enzima na sadržaj antocijana tijekom vinifikacije crnog grožđa}}, } @mastersthesis{ktfst:199, author = {{Cvjetković, Katarina}}, title = {{Prirodna kozmetika u kućnoj radinosti: macerati, kreme i sapuni od latica divlje ruže (Rosa canina L.)}}, } @mastersthesis{ktfst:270, author = {{Tavra, Ivan}}, title = {{Usporedba tradicionalnog i industrijskog postupka proizvodnje džema od smokve i aronije}}, } @mastersthesis{ktfst:213, author = {{Tomaš, Josip}}, title = {{Grejpfrut (Citrus paradisi): Izolacija i karakterizacija limonena i naringina}}, } @mastersthesis{ktfst:271, author = {{Mišković, Ana}}, title = {{Antioksidacijske metode: metoda ORAC (engl. Oxygen Radical Absorbance Capacity)}}, } @mastersthesis{ktfst:272, author = {{Mihajlovski, Marija}}, title = {{Utjecaj perioda branja na fenolni sastav i antioksidacijska svojstva petrovca}}, } @mastersthesis{ktfst:273, author = {{Šošić, Matea}}, title = {{Vernier mjerni instrumenti i osjetila}}, }