TY - THES ID - ktfst:1338 TI - Fenolni antioksidansi cvijeta jadranskog petrovca AU - Šantić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1237 TI - Kemijski sastav i biološki potencijal lista i cvijeta motra AU - Prga, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1233 TI - Uklanjanje olova iz otpadnih voda korištenjem nusproizvoda/otpada iz prehrambene indrustrije AU - Borzić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1238 TI - Kemijski sastav i biološki potencijal motra AU - Podrug, Roko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1288 TI - Proizvodnja piva Lag.Anica AU - Matić, Anica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1276 TI - Potenciometrijsko određivanje fluorida u realnim uzorcima meda s otoka Hvara AU - Pedišić, Elena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1259 TI - Sadrzaj tokoferola u motru (Crithmum maritimum L.) AU - Ćorić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1304 TI - Tehnologija proizvodnje funkcionalnog napitka na bazi sladovine AU - Marić, Nikola DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1302 TI - Bioaktivni sastojci otpadne vode iz prerade maslina u ulje AU - Šumera, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1303 TI - Utjecaj ekstrakcijskog otapala na fenolni sastav i antioksidacijska svojstva ekstrakta motra AU - Divić, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1318 TI - Utjecaj masene koncentracije NaX zeolita i korištenja razbijala virova na sorpciju bakra AU - Herceg, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1313 TI - Kemijski sastav eteričnih ulja izoliranih iz različitih dijelova Crithmum maritimum L. AU - Kovačević, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1322 TI - Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost ekstrakata motra (Crithum maritimum L.) dobivenih korištenjem različitih metoda ekstrakcije AU - Kovačić, Rea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1323 TI - Lactobacilus paraplantarum kao prirodni konzervans AU - Grubeša, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1319 TI - Profili hlapivih spojeva eteričnih ulja i hidrolata motra (Critimum maritimum L.) dobivenih različitim postupcima destilacija AU - Koceić, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1223 TI - Antimikrobni učinak Padina pavonica i odabranih fenolnih spojeva na patogene bakterije AU - Periša, Karmen DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1120 TI - Antimikrobni učinak smjese ekstrakta lista kupine i odabranih fenolnih spojeva na patogene bakterije AU - Krivić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1171 TI - Utjecaj metode vinifikacije na profil tvari boje crnog vina AU - Pranjković, Lorena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1087 TI - Fenolni profil i biološki potencijal nusproizvoda vinifikacije crnog i rose vina AU - Nadilo, Antonia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1116 TI - Tehnologija proizvodnje i analiza craft piva "Brucošica" AU - Bulaš, Natalija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1121 TI - Tehnologija proizvodnje i analiza komovice AU - Ivandić, Luka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1172 TI - Tvari boje voćnih vina AU - Krivić, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1074 TI - Fenolni profil i biološki potencijal nusproizvoda vinifikacije bijelog vina AU - Tadić, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1022 TI - Biološki potencijal odabrnih crvenih algi AU - Nikolov, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1001 TI - Antioksidacijska aktivnost lišća masline AU - Gabre, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1033 TI - Utjecaj staništa na kemijski sastav i biološka svojstva motra AU - Mimica, Nina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:925 TI - Biološki potencijal kupine AU - Podrug, Roko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:1035 TI - Fenolni sastav plodova roda Rosa AU - Bumbak, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:979 TI - Proizvodnja voćnih rakija i likera AU - Prga, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:908 TI - Ekstrakti začinskog i ljekovitog bilja kao prirodni inhibitori polifenol oksidaza AU - Bulaš, Natalija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:637 TI - Izolacija, kemijski sastav i biološka aktivnost eteričnih ulja pinja, primorskog bora i pukinje AU - Jelavić - Šako, Maša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:663 TI - Utjecaj dodataka na kojima je sorbiran bakar na pH vrijednost humusa AU - Božić Bakušić, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:675 TI - Antimikrobni učinak ekstrakta zelenog čaja na patogene uzročnike kvarenja hrane AU - Bumbak, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:676 TI - Određivanje atioksidacijskog djelovanja fenolnih kiselina ORAC metodom AU - Vrdoljak, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:674 TI - Pregled istraživanja antimikrobnog učinka biljnih ekstrakata u mesu AU - Gabre, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:671 TI - Utjecaj različitih dodataka humusu na pH vrijednost humusa AU - Guberović, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:677 TI - Određivanje antimikrobnog učinka začinskog bilja na Enterococcus faecalis AU - Rašić, Tonka Mirjana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:700 TI - Utjecaj biljnih ekstrakata na parametre kakvoće ribljih burgera AU - Grbavac, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:763 TI - Glukozinolatni profil dvoredca (Diplotaxis erucoides). Konvencionalna vs. mikrovalovima potpomognuta izolacija hlapljivih spojeva AU - Roković, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:689 TI - Pesticidi u hrani AU - Ramljak, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:686 TI - Usporedba konvencionalnih analitičkih metoda za određivanje udjela soli u hrani AU - Ivandić, Luka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:685 TI - Usporedba fenolnog sastava i antioksidacijske aktivnosti ekstrakata bijelog i crnog češnjaka pripravljenih postupkom ekstrakcije mikrovalovima AU - Mimica, Nina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:707 TI - Izolacija hlapljivih spojeva meda od ružmarina ultrazvučnom ekstrakcijom prije i nakon zagrijavanja AU - Uidl, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:559 TI - Antioksidacijska aktivnost izolata hlapljivih spojeva brokule i kineske brokule pripravljenih primjenom mikrovalne ekstrakcije AU - Jolić, Nina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:537 TI - Ravnoteža sorpcije bakra na kaolinu (T=298 K) AU - Varenina, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:410 TI - Utjecaj tipa miješala na ionsku izmjenu u šaržnom reaktoru sa i bez razbijala virova AU - Miljak, Zrinka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:446 TI - Utjecaj primijenjene metode ekstrakcije na izolaciju bioaktivnih komponenti iz lavande AU - Butorac, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:493 TI - Određivanje teških metala u sjemenkama štitaste ognjice i rukole AU - Galić, Antonija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:470 TI - Antimikrobna aktivnost biljnih ekstrakata na odabrane patogene uzročnike kvarenja hrane AU - Šarić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:449 TI - Uporaba biljnih ekstrakata u svrhu poboljšanja oksidacijske stabilnosti odabranih proizvoda ribarstva AU - Granić, Glorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:448 TI - Utjecaj primijenjene metode ekstrakcije na izolaciju bioaktivnih komponenti iz jadranskih algi Ulva lactuca, Dictyota dichotoma i Padina pavonica AU - Botić, Viktorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:475 TI - Hlapljivi spojevi meda od facelije prije i poslije zagrijavanja AU - Vlaić, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:459 TI - Izolacija i identifikacija spojeva eteričnog ulja klinčića AU - Viduka, Karla DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:447 TI - Utjecaj dodataka biljnih ekstrakata na oksidativnu stabilnost ulja AU - Nikolov, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:474 TI - Utjecaj načina ekstrakcije na antioksidacijski kapacitet makroalgi (ORAC metoda) AU - Klanac, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:472 TI - Antimikrobna aktivnost na patogene uzročnike kvarenja hrane AU - Dugandžić, Anđela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:473 TI - Antioksidacijski potencijal različitih ekstrakata jadranskih algi AU - Smoljo, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:458 TI - Modifikacija eugenola djelovanjem peroksidaza AU - Vlašić, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:394 TI - Primjena mikrovalne ekstrakcije za izolaciju bioaktivnih spojeva iz smeđe alge Dictyota dichotoma var. Intricate AU - Mihajlovski, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:305 TI - Određivanje aktivnosti enzima polifenoloksidaze u uzorcima kultivirane borovnice AU - Pervan, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:325 TI - Određivanje sterola dubrovačkih maslinovih ulja AU - Bezić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:302 TI - Utjecaj skvalena na oksidacijsku stabilnost ekstra djevičanskog maslinovog ulja i ribljeg ulja AU - Zrnić, Tanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:276 TI - Antioksidacijska aktivnost fenola: interakcija derivata hidroksibenzojeve kiseline AU - Jolić, Nina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:284 TI - Antioksidacijska aktivnost fenola: interakcija derivata hidroksicimetne kiseline AU - Vrdoljak, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:349 TI - Određivanje antioksidacijske aktivnosti i inhibicijskog djelovanja vodenog ekstrakta gorke naranče (Citrus aurantium L.) na aktivnost acetilkolinesteraze i butirilkolinesteraze AU - Zenčić, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:303 TI - Upotreba liposoma u cilju povećanja antioksidacijske aktivnosti ekstrakata borovnice AU - Jelavić - Šako, Maša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:337 TI - Kemijski sastav i biološka aktivnost eteričnog ulja iz sjemenki gorke naranče AU - Vučković, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:282 TI - Sinergijski antioksidacijski učinak flavan-3-ola AU - Grbavac, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:304 TI - Utjecaj primjene emulzijskih sustava na učinak fenolnih ekstrakata borovnice u produljenju oksidacijske stabilnosti ulja AU - Dropulić, Ana Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:301 TI - Oksidacijska stabilnost i udio ukupnih fenola maslinovog ulja autohtonih hrvatskih sorti maslina - Oblice, Buhavice, Lastovke i Drobnice u periodu rane i kasne berbe AU - Bukvić, Antonia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:278 TI - Utjecaj dodataka biljnog materijala i ekstrakta lovora na oksidacijsku stabilnost ribljeg ulja AU - Zelenika, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:277 TI - Utjecaj primjene pektolitičkih enzima na sadržaj antocijana tijekom vinifikacije crnog grožđa AU - Ivandić, Luka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:199 TI - Prirodna kozmetika u kućnoj radinosti: macerati, kreme i sapuni od latica divlje ruže (Rosa canina L.) AU - Cvjetković, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:270 TI - Usporedba tradicionalnog i industrijskog postupka proizvodnje džema od smokve i aronije AU - Tavra, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:213 TI - Grejpfrut (Citrus paradisi): Izolacija i karakterizacija limonena i naringina AU - Tomaš, Josip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:271 TI - Antioksidacijske metode: metoda ORAC (engl. Oxygen Radical Absorbance Capacity) AU - Mišković, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:272 TI - Utjecaj perioda branja na fenolni sastav i antioksidacijska svojstva petrovca AU - Mihajlovski, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ktfst:273 TI - Vernier mjerni instrumenti i osjetila AU - Šošić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -